ΕΛΛΑΔΑ

Νέα υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους στην Κρήτη

Νέα υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους στην Κρήτη

Νέα υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους είδε το φως της δημοσιότητας στο Ρέθυμνο της Κρήτης, από όπου ένα ζευγάρι φέρεται να ταξίδεψε στην Αθήνα, προκειμένου να αγοράσει μωρό ηλικίας ενός μηνός περίπου, έναντι 30.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, την υπόθεση παράνομης υιοθεσίας εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά πέντε άτομα.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ημεδαπών (51χρονη γυναίκα και 58χρονο άνδρα), έναν 71χρονο ημεδαπό δικηγόρο, μία 33χρονη αλλοδαπή υπήκοο Βουλγαρίας και ακόμη μία ημεδαπή νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο της περιφέρειας, τα πλήρη στοιχεία της οποίας διερευνώνται.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία περί παράνομης υιοθεσίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, υπό την εποπτεία του κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου, προέκυψε ότι το ζευγάρι μετέβη στην περιοχή των Αθηνών πριν από μία εβδομάδα περίπου και προέβη στην παράνομη αγορά του βρέφους, από την 33χρονη αλλοδαπή μητέρα του, έναντι του χρηματικού ποσού των 30.000 ευρώ.

Επίσης όπως προέκυψε, ρόλο καθοδηγητή στην υπόθεση αυτή είχε ο 71χρονος δικηγόρος, ενώ τη διαμεσολάβηση και τη συνεννόηση έκανε η νοσηλεύτρια.

Με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, η φροντίδα του βρέφους συνεχίζεται από την 51χρονη και τον 58χρονο, καθώς επίσης οι ανωτέρω δεν συνελήφθησαν.