ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Σε εξέλιξη η απογραφή των ζημιών

Κεφαλονιά: Σε εξέλιξη η απογραφή των ζημιών

Στο περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, ανατίθεται ο συντονισμός των ενεργειών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Κεφαλονιά μετά τον χθεσινό ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ.

Ο κ. Σπύρου, ο οποίος αυτή την στιγμή μεταβαίνει στο Φισκάρδο και αργότερα θα επισκεφθεί το Ληξούρι, μίλησε για τις πρώτες ενέργειες που θα γίνουν για να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο νησί.

«Έχουν έρθει ακόμα 50 μηχανικοί στην Κεφαλονιά ώστε να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο έλεγχος όλων την δημόσιων κτιρίων αλλά και των σπιτιών που έχουν χτυπηθεί από τον εγκέλαδο» τόνισε ο Σπ. Σπύρου, ο οποίος ανέφερε ότι «οι μηχανικοί που βρίσκονται στο νησί έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες. Μία ομάδα που ελέγχει όλα τα δημόσια κτίρια και μια άλλη που κάνει ελέγχους σε σπίτια».

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων σημείωσε, επίσης: «μετά από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και εισήγησης δικής μου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Πάτροκλος Γεωργιάδης, κήρυξε την Κεφαλονιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε μετά από τους ελέγχους που θα γίνουν από τους μηχανικούς του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος να κηρυχθεί το νησί σεισμόπληκτο».

Διαβάστε επίσης:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά

Τσελέντης: «Θα υπάρξει και νέος μεγάλος μετασεισμός» (vid)

Κεφαλονιά: Περισσότεροι από 40 μετασεισμοί μετά τα 5,8 Ρίχτερ

Κεφαλονιά: Σε πλοία οι κάτοικοι που υπέστησαν ζημιές τα σπίτια τους