ΕΛΛΑΔΑ

Τσελέντης: «Θα υπάρξει και νέος μεγάλος μετασεισμός» (vid)

Τσελέντης: «Θα υπάρξει και νέος μεγάλος μετασεισμός» (vid)

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τον ισχυρό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που έπληξαν την Κεφαλονιά, επιχείρησε ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο καθηγητής τόνισε με έντονο ύφος πως ο χθεσινός σεισμός ήταν 50 φορές μικρότερος από αυτόν του 1953 και πως δεν πρέπει να γίνεται καμμία σύγκριση των δύο περιστατικών. Στην συνέχεια ο κ. Τσελέντης είπε ότι τα φαινόμενα κύλησαν ομαλά, καθώς ο ίδιος ανέμενε μετασεισμούς των πέντε Ρίχτερ, τα οποία και σημειώθηκαν.

Επιπλέον τόνισε ότι ο σεισμός έγινε τόσο έντονα αισθητός λόγω του εστιακού του βάθους, ενώ έριξε ευθύνες και στους Κεφαλλονίτες για τις ζημιές που σημειώθηκαν. «Δεν υπάρχει καμμία μέριμνα μέσα στα σπίτια, καθώς οι Κεφαλονίτες κρεμούσαν αντικείμενα στους τοίχους και τα έβαζαν σε ράφια», είπε.

Στην συνέχεια τόλμησε να πει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα σημειωθεί κι άλλος μεγάλος σεισμός, ωστόσο καθησύχασε τον κόσμο λέγοντας ότι όσοι έχουν καινούργιας κατασκευής σπίτια θα πρέπει να γυρίσουν σπίτια τους καθώς κινδυνεύουν περισσότερο από πνευμονία εάν μένουν και κοιμούνται έξω με το κρύο.