ΕΛΛΑΔΑ

Στο αυτόφωρο ο αδελφός και η σύζυγος του Γιακουμάτου

Στο αυτόφωρο ο αδελφός και η σύζυγος του Γιακουμάτου

Ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων τους άσκησε η αρμόδια εισαγγελέας

Ενώπιον του αυτοφώρου δικαστηρίου οδηγούνται σήμερα ο αδελφός και η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, καθώς και η διαχειρίστρια και ο λογιστής του οίκου ευγηρίας στο Νέο Ψυχικό, στον οποίο η σύζυγος του βουλευτή εμφανίζεται ως πρόεδρος και ο αδελφός του ως δiευθύνων σύμβουλος.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής του ασυλίας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την οικονομική αστυνομία στον οίκο ευγηρίας «'Άγιος Χαράλαμπος», στο Ψυχικό διαπιστώθηκαν φορολογικές ατασθαλίες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν οι συλλήψεις.

Η αρμόδια εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων αλλά και οι τέσσερις αρνούνται την κατηγορία.

Όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία θα μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει λόγος να κινηθεί διαδικασία σε βάρος του Γ. Γιακουμάτου καθώς σε μία τέτοια περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προηγούμενη άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Διαβάστε επίσης:

Ποινική δίωξη στην σύζυγο και στον αδερφό του Γ. Γιακουμάτου

Συνελήφθησαν ο αδερφός και η σύζυγος του Γιακουμάτου