ΕΛΛΑΔΑ

Διοίκηση ΕΚΘ: Υπονόμευση του ρόλου και του έργου της ΕΛΒΟ

Διοίκηση ΕΚΘ: Υπονόμευση του ρόλου και του έργου της ΕΛΒΟ

Στην «υπονόμευση του ρόλου και του έργου της στον παγκόσμιο χάρτη» οδηγήθηκε σήμερα η ΕΛΒΟ αναφέρει σε ανακοίνωση της η διοίκηση του ΕΚΘ, με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για την εταιρία, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση του ελληνικού δημοσίου για ειδική εκκαθάριση.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η διαδικασία υποβολής της αίτησης κινήθηκε με «πολιτικά κριτήρια και κάτω από τις πιέσεις της τρόικας και των ξένων συμφερόντων», ενώ υπογραμμίζεται ότι η ΕΛΒΟ έχει πολύτιμη τεχνογνωσία και ότι μεταξύ άλλων είναι η αποκλειστική εταιρία παγκοσμίως με άδεια παραγωγής Hummer από την αμερικανική AM General.

«H δικαστική απόφαση βάζει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της ΕΛΒΟ σε νέες συμβάσεις και προγράμματα, σε μια περίοδο που η εταιρεία κάνει σημαντικά βήματα εξωστρέφειας με ξένους οίκους και προσπάθειες διείσδυσης σε μεγάλες διεθνείς αγορές» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει :

«Η Βόρεια Ελλάδα δεν αντέχει άλλες απώλειες θέσεων εργασίας. Πρέπει να διασφαλιστεί τώρα το μέλλον των εργαζομένων της ΕΛΒΟ που παραμένουν επί πέντε μήνες απλήρωτοι και ζουν με τον φόβο και την ανασφάλεια οι ίδιοι και οι οικογένειες τους». «Ο αγώνας συνεχίζεται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αύριο, οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Διαβάστε επίσης:

Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης η ΕΛΒΟ