ΕΛΛΑΔΑ

Hλεία: Άταφο παραμένει το νεογνό που βρέθηκε νεκρό σε χωματερή

Hλεία: Άταφο παραμένει το νεογνό που βρέθηκε νεκρό σε χωματερή

Εξι μήνες μετά το τραγικό συμβάν του νεκρού νεογνού η μητέρα και η γιαγιά του οποίου το πέταξαν στη χωματερή Λεχαινών, το άτυχο βρέφος παραμένει σε ένα από τα συρτάρια του νεκροτομείου άταφο.

Εκπληκτος δήλωσε ο διοικητής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από περίπου ένα μήνα. Ο νέος διοικητής ανέφερε ότι το θέμα με το άταφο μωρό, που θυμίζει σενάριο ταινίας «θρίλερ», το πληροφορήθηκε από την εφημερίδα και ανέλαβε να το διευθετήσει παρακάμπτοντας την υπερβολική γραφειοκρατία που το κρατάει μέσα σε συρτάρια νεκροτομείου.

«Πράγματι, εξακολουθούν να βρίσκονται στο ψυγείο του νεκροτομείου τα δύο βρέφη (σ.σ. και το νεκρό μωρό από το Αλεποχώρι Αχαΐας). Επειτα από την ενημέρωση που έλαβα από εσάς έδωσα εντολή στον νομικό σύμβουλο να κινήσει την προβλεπόμενη διαδικασία -μια και η υπόθεση έχει νομικό υπόβαθρο- ούτως ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι ταφές δημοσία δαπάνη ή δωρεά από κάποιο γραφείο κηδειών».

Τα δύο στυγερά εγκλήματα «πάγωσαν» την κοινή γνώμη το περασμένο καλοκαίρι, όμως τα μωρά, λόγω του ότι δεν έχουν δηλωθεί στο ληξιαρχείο, παραμένουν στο νεκροτομείο. Στην περίπτωση του Αλεποχωρίου μόνο η μητέρα μπορεί να υπογράψει, αλλά είναι προφυλακισμένη, ενώ ο πατέρας δεν έχει την αρμοδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο, διότι δεν είχε αναγνωρίσει το παιδί, το οποίο θεωρείται εκτός γάμου. Στην περίπτωση των Λεχαινών ούτε η μητέρα ούτε η γιαγιά μπορούν να υπογράψουν, καθώς είναι επίσης προφυλακισμένες και ο πατέρας είναι... αγνώστου ταυτότητας.

Πηγή: patrastimes.gr