ΕΛΛΑΔΑ

Για χαμένα παραστατικά στον ΟΚΑΝΑ, έκανε λόγο η Μακρή

Για χαμένα παραστατικά στον ΟΚΑΝΑ, έκανε λόγο η Μακρή

Για χαμένα παραστατικά και δύσκολα ανιχνεύσιμη διαδρομή των χαμένων κονδυλίων, έκανε λόγο και σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, αναφερόμενη σε μία «μη συνετή και μη καθαρή οικονομική διαχείριση στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών» (ΟΚΑΝΑ).

«Η ιχνηλάτηση της διαδρομής των εκταμιευμένων κονδυλίων από τον έναν και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο διατηρεί ο ΟΚΑΝΑ είναι εξαιρετικά δυσχερής, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν μπορεί κανείς να βρει τα απαραίτητα παραστατικά» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μακρή σημείωσε ότι αύριο θα επισκεφθεί την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να καταθέσει στοιχεία και για ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ του ΟΚΑΝΑ, το οποίο αφορά την πιλοτική δημιουργία μονάδων θεραπείας με υποκατάσταση στις φυλακές Πάτρας και Κορυδαλλού. Επισήμανε, δε, ότι ενώ έχουν, ήδη, εκταμιευθεί από τον ΟΚΑΝΑ περίπου 380.000 ευρώ, σε σύνολο 2,2 εκατ. ευρώ, που είναι το κόστος του προγράμματος, δεν έχει εκδοθεί ακόμη η κοινή υπουργική απόφαση, που είναι απαραίτητη για να υλοποιηθεί το έργο, των υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας, με αποτέλεσμα οι δράσεις του συγκεκριμένου προγράμματος ΕΣΠΑ να θεωρούνται, πλέον, ως μη επιλέξιμες.

Στη συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, αναφέρθηκε και σε σημεία του πορίσματος, το οποίο της παρέδωσε πριν λίγες ημέρες ο γενικός επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας- Πρόνοιας. Το πόρισμα αφορά τη διαχείριση των κονδυλίων που προέκυψαν από την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και του ΟΚΑΝΑ και προτείνει τη διενέργεια ειδικού διαχειριστικού οικονομικού ελέγχου στον Οργανισμό για τα έτη 2011- 2012.