ΕΛΛΑΔΑ

Η απόλυτη εγκατάλειψη στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις 10 χρόνια μετά

Η απόλυτη εγκατάλειψη στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις 10 χρόνια μετά

Ρημάζουν οι χώροι που διαμορφώθηκαν από το μηδέν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την εικόνα της απόλυτης εγκατάλειψης παρουσιάζουν οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στην Αττική. Λεηλατημένα ακίνητα και χώροι γεμάτοι σκουπίδια. Ο χρόνος πάντως μοιάζει να έχει σταματήσει το 2004.

Τα Ολυμπιακά Ακίνητα σαπίζουν παρατημένα στην τύχη τους και τα δισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν από τον ίδρωτα του ελληνικού λαού έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια.

DSC 6710

Διαλυμένες πόρτες, σπασμένα τζάμια και σκουπίδια παντού. Ερμητικά κλειστά κτίρια και βρωμιά. Οι εικόνες μιλούν από μόνες οτυς.

Ο χώρος αυτός φυσικά και δεν θα μπορούσε να μείνει αναλλοίωτος στον χρόνο. Όμως, εάν τα έργα συντήρησης γίνονταν κανονικά δεν θα υπήρχε αυτή η εικόνα. Εάν οι χώροι αυτοί ήταν ανοιχτοί για ελεύθερη προπόνηση, η ύπαρξη ζωής δεν θα επέτρεπε την παρουσία αυτής της εικόνας σήμερα.

DSC 6716

Το μόνο που μπορεί να θυμίσει ότι κάποτε λειτούργησαν ως Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις είναι τα καθίσματα... όσο αυτά παραμένουν στις θέσεις τους.

Η μεταολυμπιακή αξιοποίησή τους, όπως δείχνει ο χρόνος, αποδεικνύεται όνειρο θερινής νυκτός αφού η Πολιτεία φαίνεται να αδιαφορεί, αφήνοντας τα στάδια να ρημάζουν.

DSC 6728
DSC 6742