Απίστευτο: Τρικαλινός ιδρύει την πρώτη σχολή για...

Newsroom Newsroom

Απίστευτο: Τρικαλινός ιδρύει την πρώτη σχολή για...

Κι όμως...!

Την ίδρυση της πρώτης Σχολής που θα δίνει πτυχίο στους επαγγελματίες των... κηδειών, προωθεί ο Μιχάλης Παναγιώτου, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γραφείων Τελετών.

Όπως μεταδίδει το trikalavoice.gr, ο σχετικός φάκελος με το αίτημα έχει κατατεθεί στα συναρμόδια Υπουργεία (σ.σ. η γραφειοκρατία χτυπά και εδώ καθώς εμπλέκονται 4 Υπουργεία, το Ανάπτυξης, το Γεωργίας, το Υγείας και το Δικαιοσύνης) και αναμένεται μέσα στους επόμενους δυο-τρεις μήνες να δοθεί η τελική έγκριση.

Η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας προτείνεται να εδρεύει στη Λάρισα, με δεδομένο ότι υπάρχουν όλες οι υποδομές (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Ιατροδικαστική Υπηρεσία, είναι στο κέντρο της Ελλάδας κλπ.) και η φοίτηση σε αυτή θα είναι διετής.

Θα διδάσκουν καθηγητές, αλλά και «έμπειροι επαγγελματίες του χώρου» οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 10-15 χρόνια προϋπηρεσίας. Το πρόγραμμα διδασκαλίας θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα μαθήματα ιστορίας της κηδείας, σκηνοθεσία και πρακτική, Δίκαιο της ταφής, βιολογία, ανατομία, γενική ψυχολογία, συμβουλευτική-δυναμική διαχείριση της θλίψης, κοινωνιολογία της κηδείας, αισθητική (κομμωτική, μακιγιάζ κλπ.), οικονομική θεωρία λειτουργία της επιχείρησης, πρακτική άσκηση κ.α..

Όπως δηλώνει στο trikalavoice.gr ο Μιχάλης Παναγιώτου, ο οποίος διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία τελετών της Ελλάδας, με έδρα τα Τρίκαλα, «είναι απαραίτητο να ιδρυθεί αυτή η Σχολή, καθώς καλούμαστε να διαχειριστούμε ίσως τις πιο ευαίσθητες στιγμές των ανθρώπων. Να διαχειριστούμε τη θλίψη και να δείξουμε σεβασμό στους νεκρούς. Στην Ελλάδα ο καθένας ανοίγει ένα γραφείο τελετών, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, όπως σε όλη την Ευρώπη όπου για να το κάνεις θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον δυο χρόνια προϋπηρεσία». Όπως ο ίδιος συμπληρώνει «μέσα από τη σχολή θα βγαίνουν και άλλοι επαγγελματίες, όπως ταριχευτές για παράδειγμα και θα μπορούμε να μιλάμε πια για σωστές συνθήκες εργασίας για όλους».

Σημειώνεται ότι ήδη ο Σύλλογος προετοιμάζει και το 1ο Βιωματικό Συνέδριο στο Βόλο, για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, οπότε είναι πιθανόν, αν όλα πάνε καλά, να γίνει και η έναρξη της Σχολής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved