ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρίες - ΣΟΚ για τους αγώνες από φίλους του αδικοχαμένου Νίκου

Μαρτυρίες - ΣΟΚ για τους αγώνες από φίλους του αδικοχαμένου Νίκου

"Τα όρια του τερματισμού δεν ήταν ευδιάκριτα. Εγώ στην πρώτη κούρσα τράβηξα το πόδι μου από το γκάζι διότι δεν μπορούσα να διακρίνω που τερματίζουμε και έκοψα ταχύτητα τελευταία στιγμή, καθώς ο κίνδυνος να συγκρουστώ με τον συναθλητή μου ήταν άμεσος".

Αυτή η συγκλονιστική μαρτυρία ανήκει στον Νάσο Καστελιώτη, αθλητή αγώνων Dragster και κολλητό του αδικοχαμένου Νίκου Μπερδέ, πιο γνωστού στους συναθλητές του ως "Γαριδάκης".

Ο Νάσος Καστελιώτης και ο συναθλητής του Ιωάννης Κατελάνος, επίσης φίλος του αδικοχαμένου Νίκου Μπερδέ, μίλησαν στην Espresso εξηγώντας τα λάθη που έγιναν και το τι επικράτησε έπειτα από το φοβερό δυστύχημα στην πίστα του Ελληνικού.

"Πήγαμε στον διοργανωτή και του είπαμε πως ο τερματισμός δεν φαίνεται, είναι δυνατόν οι αθλητές να μπερδευτούν.

Του εκθέσαμε τους φόβους μας για τη στροφή που έπαιρναν οι αθλητές για να πάνε στον χώρο επισκευών, λέγοντάς του πως εκεί θα έπρεπε να υπάρχει άνθρωπος που να ειδοποιεί για την επόμενη εκκίνηση, ώστε οι διαγωνιζόμενοι να προλάβουν να μπουν στον ασφαλή χώρο".

Η απάντηση που έλαβε από τον διοργανωτή ήταν: "Ρε Νάσο, να βάλω στα 900 μέτρα άνθρωπο;".

Όμως η πραγματικότητα τον διέψευσε, καθώς λίγη ώρα μετά οι δύο νέοι άνθρωποι συγκρούονταν με σφοδρότητα με αποτέλεσμα ο ένας να "σβήσει" επί τόπου και ο δεύτερος να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Ακόμα και τη στιγμή που οι δύο νέοι κείτονταν αιμόφυρτοι, η σημαία έπεφτε για να ξεκινήσουν και οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι.

"Μάλιστα, έγιναν άλλα δύο "περάσματα" αμέσως μετά το δυστύχημα, ενώ ακόμα και οι αθλητές τους βλέπαμε ότι σήκωναν τα χέρια τους και φώναζαν στους αρμοδίους να μη δίνουν εκκινήσεις" λέει ο Ιωάννης Κατελάνος.

"Δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας" λέει ο Γιάννης και συνεχίζει: "Υπήρχε μόνο ένα ασθενοφόρο που πήρε αμέσως τον 23χρονο, αλλά στο δεύτερο ασθενοφόρο δεν έδωσαν σαφείς οδηγίες και κατέληξε στα καρτ του Αγίου Κοσμά και ο φύλακας είπε στον οδηγό πού να πάει" καταλήγει.

Η Τροχαία σχηματίζει δικογραφία σε βάρος των δύο διοργανωτών των αγώνων, οι οποίοι είναι στενοί συγγενείς και θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια.