ΕΛΛΑΔΑ

«Συμφωνείτε με την ασκούμενη πολιτική του υπουργείου Υγείας;»

«Συμφωνείτε με την ασκούμενη πολιτική του υπουργείου Υγείας;»

Για τουλάχιστον ένα μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, ώστε να επαναλειτουργήσουν ενταγμένα στο νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).


Το προσωρινό «λουκέτο» έρχεται εν μέσω χειμερινής περιόδου που η νοσηρότητα είναι αυξημένη, η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση και τα νοσοκομεία ήδη δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην αυξημένη προσέλευση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία, λόγω ελλείψεων προσωπικού και μειωμένων προϋπολογισμένων.

Παράλληλα, η αντιπαράθεση υπουργείου Υγείας και γιατρών κλιμακώνεται, με τους δεύτερους να καταγγέλλουν ότι πρόκειται για μεταρρύθμιση- «διάλυση» της δημοσίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας.

Στο μεταρρυθμιστικό έργο του υπουργείου Υγείας, το οποίο χαρακτηρίζει αναγκαίο για την αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας στη χώρα, πολλοί αντιτάσσουν ότι περικόπτονται δημόσιες δαπάνες για την υγεία και ολοένα αυξάνεται το ιδιωτικό κόστος για τους ασθενείς, για την αναγκαία ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Το newsbomb.gr με αφορμή την τελευταία εξέλιξη στο πολυτάραχο τοπίο της δημόσιας υγείας, που είναι το κλείσιμο των πολυιατρείων, σας καλεί να πάρετε θέση στο ζήτημα: «Συμφωνείτε με την ασκούμενη πολιτική του υπουργείου Υγείας;»

Το μεγάλο δημοψήφισμα του newsbomb.gr ολοκληρώθηκε!

Ευχαριστούμε πολύ