ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα Βούλγαρων πωλούσε βρέφη στην Κυψέλη

Σπείρα Βούλγαρων πωλούσε βρέφη στην Κυψέλη

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών που ενέχεται σε παράνομες υιοθεσίες και αρπαγή βρέφους.

Συνελήφθησαν στην Κυψέλη, τέσσερις Βούλγαροι, δύο γυναίκες, ηλικίας 40 και 54 ετών και δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 39 ετών, μέλη της οργάνωσης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή ανηλίκου, απειλή, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράβαση του Νόμου περί υιοθεσιών. Αναζητείται μία 31χρονη συνεργός τους.

Στις αρχές του μήνα, η 40χρονη συλληφθείσα άρπαξε το βρέφος 38χρονης Βουλγάρας, η οποία της είχε εμπιστευθεί την φύλαξή του, μέσα από χώρο του Γενικού Προξενείου Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, που είχε μεταβεί για να εκδώσει ταξιδιωτικό έγγραφο στο 15 ημερών άρρεν βρέφος της. Μετά την αρπαγή του βρέφους, η 40χρονη το παρέδωσε στην 31χρονη συνεργό της, μετά από εντολή της 54χρονης, προκειμένου να το «πουλήσει» με χρηματικό αντίτιμο 6.500 ευρώ.

Λίγες ημέρες μετά, η 54χρονη και η 31χρονη μετέβησαν σε συμβολαιογραφικό γραφείο, όπου η 31χρονη παρουσιάσθηκε ως φυσική μητέρα του βρέφους και η 54χρονη ως διερμηνέας και υπέγραψαν ειδικό πληρεξούσιο – δήλωση παροχής συναίνεσης για υιοθεσία του ανωτέρω βρέφους από ζευγάρι ελλήνων.

1731236

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι θετοί γονείς εντοπίσθηκαν και το βρέφος θα παραδοθεί στη φυσική του μητέρα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και προέβαιναν στην οργάνωση παράνομων υιοθεσιών βρεφών. Πριν από δέκα περίπου ημέρες, η 31χρονη είχε προσεγγίσει ζεύγος υπηκόων Βουλγαρίας, που ανέμενε τη γέννηση του παιδιού τους, τους προσέφερε κατάλυμα και τους ζήτησε να της πουλήσουν το βρέφος, όταν αυτό γεννιόταν. Για τον ίδιο λόγο φιλοξενούσε στην οικία της, έτερο ζευγάρι υπηκόων Βουλγαρίας, οι οποίοι θα εισέπρατταν 5.000 ευρώ για την πώληση του βρέφους τους.

Όπως διαπιστώθηκε, η 54χρονη συλληφθείσα, μετέφερε κατ’ επανάληψη κυοφορούσες γυναίκες υπηκόους Βουλγαρίας, με σκοπό να γεννήσουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια να «πουλήσουν» τα βρέφη τους. Οι δύο άνδρες, μέλη της οργάνωσης, ήταν υπεύθυνοι για την «προστασία» της οργάνωσης και ο ρόλος τους εστιαζόταν στο να απειλούν τα παραπάνω ζευγάρια για να μην προχωρήσουν σε καταγγελία και αποκαλυφθεί η παράνομη δράση του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.