ΕΛΛΑΔΑ

Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Πακιστανού

Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Πακιστανού

Αρνήθηκαν οποιαδήποτε πρόθεση να σκοτώσουν τον εργάτη από το Πακιστάν Σεχζάντ Λουκμάν πριν από έναν χρόνο στα Πετράλωνα οι δύο κατηγορούμενοι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.


Και δύο υποστήριξαν πως προηγήθηκε διαπληκτισμός, ενώ ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, υποστηρίζοντας παράλληλα πως δεν έχουν καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή.

«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω»

Στην απολογία του ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων υποστήριξε πως το θύμα που πήγαινε στην εργασία του με το ποδήλατο, έκανε ελιγμούς στο δρόμο και δεν τους άφηνε να προσπεράσουν.

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε ενώπιον των δικαστών πώς έγινε το περιστατικό:

«Θεωρήσαμε ότι το έκανε επίτηδες. Άρχισε να μας βρίζει και να κάνει χειρονομίες άσεμνες. Αφού μας έβρισε μάνες και οικογένειες, σταμάτησε το ποδήλατο στη μέση του δρόμου και κατέβηκε. Κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μου. Ήταν ψηλός και ύποπτα ντυμένος. Εκανε κίνηση να βγάλει κάτι από την τσέπη του και ως άμυνα του εριξα κλωτσιά. Μετά αυτός ήρθε πιο επιθετικά πάνω μου, μου έκανε κεφαλοκλειδωμα, εγώ τράβηξα το μαχαίρι και δεν ξέρω που χτύπησα. Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Αυτός ήταν όρθιος ακόμα. Όταν έφυγα ήταν όρθιος. Είδα τον παθόντα να φεύγει κανονικά. Δεν τον είδα να πέφτει κάτω. Θεώρησα ότι τον έχω τραυματίσει ελαφρά κι έφυγα. Το μαχαίρι το έβαλα στο παπούτσι. Ούτε το πέταξα, ούτε κρύφτηκα».

Υποστήριξε ακόμη πως οι σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή είναι ανύπαρκτες, ισχυριζόμενος ότι δεν ασπάζεται τις αρχές της καθώς και ότι η αρραβωνιαστικιά του είναι αλβανικής καταγωγής. Αναφερόμενος στα φυλλάδια της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο σπίτι του υποστήριξε πως τα πήρε από κάποιους που τα μοίραζαν στην πλατεία επειδή είχαν τη φράση του Θ. Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε».

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος κατά την απολογία του λέγοντας: «Το σκέφτομαι συνέχεια. Πιστεύω ότι έγινε ένας διαπληκτισμός στο δρόμο και καταλήξαμε εκεί. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να μην είχε γίνει. Χτύπησα το θύμα για να μπορέσει να φύγει από πάνω μου. Δεν είχαμε φωνές, μόνο αγκομαχητά. Όταν γύρισε ο συγκατηγορούμενός μου και είδε ότι μου έκανε κεφαλοκλειδωμα, κατέβηκε από τη μηχανή».

Ο έτερος κατηγορούμενος επανέλαβε τα όσα ισχυρίστηκε ο συγκατηγορούμενός του, προσθέτοντας: «Κατέβηκα από το μηχανάκι και τους πλησίασα για εκφοβισμό. Τον τσίμπησα ελαφρά δεν ήθελα να του κάνω κακό. Του έκανα τα χτυπήματα για να απελευθερώσω τον φίλο μου. Δεν έβαλα δύναμη. Πίστευα ότι δεν τον έχω χτυπήσει».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Απριλίου οπότε και θα αγορεύσει η Εισαγγελέας.