ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλίμα συγκίνησης η αλλαγή φρουράς Α/ΓΕΣ παρουσία Αβραμόπουλου

Σε κλίμα συγκίνησης η αλλαγή φρουράς Α/ΓΕΣ παρουσία Αβραμόπουλου

Την κατάθεση πρότασης νόμου για την καθιέρωση χρόνου θητείας των Γενικών Επιτελείων, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της τελετής παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, από τον απελθόντα στρατηγό Αθανάσιο Τσέλιο στον νέο αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά. Η τελετή πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εξάλλου, ο κ. Αβραμόπουλος γνωστοποίησε ότι η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καταρτίζει ένα πλήρες σχέδιο ώστε, χωρίς περιττές δαπάνες, όλα τα οπλικά συστήματα να είναι διαθέσιμα, καθώς, όπως παρατήρησε, «η αγορά τους δεν έτυχε επαρκούς αντιμετώπισης από πλευράς συντήρησης, υποστήριξης και εκσυγχρονισμού».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έπλεξε το εγκώμιο του απελθόντος αρχηγού ΓΕΣ, στρατηγού Αθανασίου Τσέλιου, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στη συλλογική προσπάθεια για τη διατήρηση του φρονήματος και του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων σε υψηλά επίπεδα, και τονίζοντας ότι είχε τις σπάνιες αρετές της σωφροσύνης και της σύνεσης. Η αντικατάστασή του, είπε, δεν ήταν θέμα μη καταλληλότητάς του, αλλά έγινε στο πλαίσιο του ευρύτερου προγραμματισμού και σχεδιασμού για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χαρακτήρισε δε άριστη επιλογή την ανάληψη των καθηκόντων του αρχηγού ΓΕΣ από τον αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά και επισήμανε ότι η σχέση μεταξύ παραδίδοντος και παραλαμβάνοντος αρχηγού πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά σε όλους τους θεσμούς της ελληνικής Πολιτείας.

Διαβάστε επίσης

Στην σχολή Ευελπίδων η τελετή-παράδοση Α/ΓΕΣ