ΕΛΛΑΔΑ

Νέες μίζες για την προμήθεια ραντάρ εντόπισε ο εισαγγελέας

Νέες μίζες για την προμήθεια ραντάρ εντόπισε ο εισαγγελέας

Άλλο ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα στο στόχαστρο του επίκουρου εισαγγελέα διαφθοράς, Αντώνη Ελευθεριάνου – Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, αίτημα δικαστικής συνδρομής και από τη Σουηδία


Νέες μίζες σε ακόμη ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα εντόπισε ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος άσκησε ήδη ποινικές διώξεις κατά του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ήδη προφυλακισμένου Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου στην Ελλάδα της βραζιλιάνικης εταιρίας EMBRAER.

Η νέα δικογραφία αφορά τη σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων Αερομεταφερόμενων Συστημάτων Επιτήρησης Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) που υπογράφτηκε το 2001 έναντι 400 εκατ. ευρώ.

Ανάδοχος για τα ραντάρ ήταν η Σουηδική εταιρία ERICSSON και ο εξοπλισμός θα τοποθετούνταν σε αεροσκάφη τύπου EMBRAER 145. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη βραζιλιάνικη εταιρία έχει γίνει και η προμήθεια του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

Μάλιστα η εμπλοκή της εταιρίας ERICSSON προκάλεσε το ενδιαφέρον των Σουηδών εισαγγελέων οι οποίοι ζήτησαν στοιχεία από τους Έλληνες ανακριτές, ενώ αναμένεται να υποβάλουν αίτημα δικαστικής συνδρομής προκειμένου η φερόμενη δωροδοκία να ερευνηθεί και από τις αρχές της Σουηδίας.

Διαβάστε επίσης:

«Αμαρτωλά» εξοπλιστικά: 2,5 εκατ. ευρώ επιπλέον εντόπισε ο ανακριτής

Πρωτοσέλιδο στους New York Times οι μίζες στα εξοπλιστικά

Να οδηγηθούν στο «σκαμνί» Χριστοφοράκος – Καραβέλας

Ο Ζήγρας ζήτησε και τα... ρέστα από τους Ελβετούς εισαγγελείς