ΕΛΛΑΔΑ

«Αμαρτωλά» εξοπλιστικά: 2,5 εκατ. ευρώ επιπλέον εντόπισε ο ανακριτής

«Αμαρτωλά» εξοπλιστικά: 2,5 εκατ. ευρώ επιπλέον εντόπισε ο ανακριτής

Ακόμη 2,5 εκατ. ευρώ εντόπισε ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κατηγορούμενου Παναγιώτη Ευσταθίου, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας STN ATLAS και της RHEINMETAL AG που εμπλέκεται στη διακίνηση μιζών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ήδη το ποσό αυτό δεσμεύτηκε και κατά το κατηγορητήριο αποτελεί μικρό μέρος των χρημάτων που φέρονται να πέρασαν από λογαριασμούς του συγκεκριμένου κατηγορούμενου, τα οποία αγγίζουν τα 36 εκατ. ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες καλείται σε απολογία η σύζυγος του κατηγορούμενου που αντιμετωπίζει κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Ευσταθίου που εκτός από την υπόθεση του αντιαεροπορικού συστήματος ASRAD, εμπλέκεται σε μίζες και για την υπόθεση των υποβρυχίων, κατά την απολογία του ομολόγησε ότι υπήρξαν παράνομες πληρωμές ακόμη και μετά το 2005.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες καλούνται σε απολογία έξι νέοι κατηγορούμενοι για το αντιαεροπορικό σύστημα ASRAD. Πρόκειται για στρατιωτικούς που μετείχαν στις επιτροπές, οι οποίες ενέκριναν την προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.

Παράλληλα, εκτός από τις ελληνικές αρχές, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τραπεζίτες Όσβαλτ και Λυγινό που φέρονται να εμπλέκονται στις διαδρομές «μαύρου χρήματος» από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων δείχνουν και οι δικαστικές αρχές της Ελβετίας και της Γερμανίας. Τον τελευταίο, Φάνη Λυγινό, κατονόμασε ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ήδη προφυλακισμένος Αντώνης Κάντας ως τον άνθρωπο που είχε αναλάβει μέσω του τραπεζικού συστήματος να ξεπλένει μίζες.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοσέλιδο στους New York Times οι μίζες στα εξοπλιστικά

Νουθεσίες από τον Άκη:Η κυβέρνηση να σκιστεί να φέρει πίσω τα κλεμμένα

Κάντας:«Καρφώνει» πολιτικό πρόσωπο και στρατιωτικούς «πρώτης γραμμής»

Ποιους καίει η λίστα με τις μίζες των εξοπλιστικών

Αυτή είναι η λίστα «Παπαχρήστου» με τα ύποπτα εμβάσματα!

Κάντας: Αφού πήρα εγώ μίζες πήραν και οι πιο πάνω