ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η λίστα «Παπαχρήστου» με τα ύποπτα εμβάσματα!

Αυτή είναι η λίστα «Παπαχρήστου» με τα ύποπτα εμβάσματα!

Αυτή είναι η λίστα-φωτιά που βρίσκεται πλέον στα χέρια των ειδικών ανακριτών Σπύρου Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκου, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση με τις μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρία Wegmann.

Η πολύτιμη αυτή για τις αρχές λίστα εντοπίστηκε μετά από αιφνιδιαστική έφοδο των ανακριτών στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου για τα εξοπλιστικά, μεσάζοντα όπλων, Δημήτρη Παπαχρήστου.

Σε αυτήν –όπως προκύπτει- περιλαμβάνονται πολυάριθμες κινήσεις ύποπτων εμβασμάτων από το 2001 έως το 2007 που έγιναν μέσω της off shore εταιρίας Oxylos, της οποίας διαχειριστής φαίνεται ο γιος του, Σπύρος Παπαχρήστος, που επίσης έχει κληθεί από τους ανακριτές να απολογηθεί.

Από τη λίστα αυτή στην οποία περιλαμβάνονται δεκάδες εταιρίες και φυσικά πρόσωπα ως αποδέκτες εμβασμάτων, ο επίσης προφυλακισμένος για την υπόθεση των υποβρυχίων Αντώνης Κάντας αναγνώρισε δυο ονόματα πρώην στρατιωτικών.

lista812378333333

Σύμφωνα με πληροφορίες στην δεκάωρη και πλέον συμπληρωματική απολογία του ο Αντώνης Κάντας περιέγραψε αναλυτικά τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού της εταιρίας Weggmann.

Όντας «Νούμερο 2» τότε στην ιεραρχία, καθώς είχε αποχωρήσει ο Γιάννης Σμπώκος από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών, εξήγησε ποια από τα μέλη των επιτροπών έπαιξαν ρόλο στην ανάθεση του έργου.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της διεύθυνσης εξοπλισμών δέχτηκε πολλές ερωτήσεις και για το ρόλο των δυο τραπεζιτών Φάνη Λιγινού και Σπύρου Μεταξά.

Ο Κάντας απέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαίνοντα ρόλο στον κ. Λιγινό όσον αφορά στη νομιμοποίηση του «μαύρου» χρήματος του οποίου την προέλευση ο τραπεζίτης γνώριζε, όπως είπε. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι ο Λιγινός «εξυπηρέτησε» κι άλλους δωροδοκηθέντες και ως εκ τούτου θα μπορούσε να συνεισφέρει πολλά στην ανάκριση.

Ο τραπεζίτης έχει ήδη κληθεί να απολογηθεί στους δυο ανακριτές τον επόμενο μήνα.

Ο Κάντας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις και για το αν δωροδοκήθηκαν οι πάνω από αυτόν. Ωστόσο φέρεται να έδωσε την ίδια απάντηση που είχε δώσει και την πρώτη φορά «δεν έχω στοιχεία, όμως η λογική λέει ότι αφού τα έπαιρναν οι κάτω θα τα έπαιρναν και οι πιο πάνω».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Κάντας: Αφού πήρα εγώ μίζες πήραν και οι πιο πάνω

Επεστράφησαν άλλες 210.000 ευρώ από μίζες

Νέες αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά -Λίστα «φωτιά» με μίζες ως το 2010