ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Οι κοριοί «έδωσαν» την εγκληματική οργάνωση

Κρήτη: Οι κοριοί «έδωσαν» την εγκληματική οργάνωση

Έρευνες, προσαγωγές και συλλήψεις για μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος - Στη φάκα οργάνωση με δράση σε τοκογλυφίες και εκβιασμούς

Μια από τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος στην Κρήτη φαίνεται πως κατάφερε να εξιχνιάσει η Ελληνική Αστυνομία με μια μεγάλη επιχείρηση να βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο νησί.

Στα χέρια της αστυνομίας - που από τα ξημερώματα έχει προχωρήσει σε αθρόες προσαγωγές υπόπτων - βρίσκονται γνωστός δικηγόρος, επιχειρηματίας καθώς και άτομο από το στενό περιβάλλον πολιτικού προσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive οι έρευνες είχαν ξεκινήσει από το καλοκαίρι ενώ ειδική ομάδα Οργανωμένου Εκλήματος που είχε συσταθεί για την υπόθεση αυτή και στεγαζόταν στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου. Μετά από πολύμηνες παρακολουθήσεις της αστυνομίας και την καταγραφή της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οργάνωσης στήθηκε η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Μάλιστα η επιχείρηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα αλλά τον σχεδιασμό της αστυνομίας "φρέναρε" η απουσία στο εξωτερικό του κεντρικού προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση, η επιστροφή του οποίου σηματοδότησε τις εξελίξεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε να κάνει με τοκογλυφίες, εκβιασμούς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τρανταχτά ονόματα του Ηρακλείου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση.

Πηγή: cretalive.gr