ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τοποθετούν 389 στέγαστρα σε στάσεις λεωφορείων

Θεσσαλονίκη: Τοποθετούν 389 στέγαστρα σε στάσεις λεωφορείων

Τον καθορισμό κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση στεγάστρων και διαφημιστικών πλαισίων στις στάσεις αναμονής των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΘ, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στην ίδια απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε και τη διενέργεια της πλειοδοτικής δημοπρασίας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης των κοινοχρήστων χώρων για την τοποθέτηση στεγάστρων και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών πλαισίων.

Πρόκειται για 369 υπάρχουσες θέσεις στάσεων αναμονής των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΘ, μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις οποίες θα τοποθετηθούν 389 στέγαστρα, καθώς σε 20 στάσεις αναμονής τα στέγαστρα είναι διπλά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς επισήμανε ότι: "Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για το συγκεκριμένο θέμα, προσκλήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς" και συνέχισε: "Η Επιτροπή ενέκρινε την μελέτη για τις θέσεις και τον τύπο των στεγάστρων και προέκρινε τη διαδικασία πλειοδοτικού διαγωνισμού".

"Μετά από τροποποίηση του σχετικού Νόμου, υπάρχει πλέον η δυνατότητα τοποθέτησης δύο διαφημιστικών πλαισίων στις στάσεις των λεωφορείων από ένα όπως ήταν παλαιότερα", τόνισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν.

Διαβάστε επίσης: Τέλος τα Τέμπη - Αθήνα -Θεσσαλονίκη μισή ώρα πιο γρήγορα