ΕΛΛΑΔΑ

Φιδάκια στην αυλή νηπιαγωγείου στη Θέρμη

Φιδάκια στην αυλή νηπιαγωγείου στη Θέρμη

Αναστάτωση προκλήθηκε στο 3ο νηπιαγωγείο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη όταν οι καθαρίστριες εντόπισαν στην αυλή του σχολείου τους δύο φιδάκια.

Το περιστατικό τουλάχιστον συνέβη αφού είχαν ολοκληρωθεί οι σχολικές δραστηριότητες και έτσι κανένα παιδί δεν βρισκόταν στο νηπιαγωγείο. Μόλις εντοπίστηκαν τα μικρά ερπετά, οι νηπιαγωγοί ενημέρωσαν τον δήμο Θέρμης προκειμένου να επιληφθεί του θέματος.


Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος «έστειλε» στο σχολείο αντιπροσώπους της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Θέρμης, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του δήμου Θέρμης καθώς και εταιρεία η οποία πραγματοποίησε ενδελεχή έλεγχο απολύμανσης του κτιρίου και έλαβε προστατευτικά μέτρα, ούτως ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Σύμφωνα με τα στελέχη της ιδιωτικής εταιρείας, η οποία ήλεγξε τον χώρο, τα συγκεκριμένα φιδάκια δεν είναι επικίνδυνα. Εικάζεται ότι μπήκαν στην αυλή από γειτονικό κοινόχρηστο χώρο, ο οποίος συνορεύει με το νηπιαγωγείο.


Για το περιστατικό ενημερώθηκαν και οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι πήγαν στο σχολείο, όπου από κοινού με τους νηπιαγωγούς και τους υπευθύνους του δήμου αποφασίστηκε το νηπιαγωγείο να παραμείνει κλειστό για δύο ημέρες. Ούτως ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, για να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Άγριος ξυλοδαρμός σε νηπιαγωγείο του Έβρου