ΕΛΛΑΔΑ

Μονή Εσφιγμένου: Μήνυση κατά της Αστυνομίας

Μονή Εσφιγμένου: Μήνυση κατά της Αστυνομίας

Μήνυση κατά της Αστυνομικής διεύθυνσης Χαλκιδικής (Πολύγυρος) και του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Ορους, υπέβαλε η Ιερά Μονή Εσφιγμένου (νέα αδελφότητα).

Ο λόγος αυτής της κίνησης αφορά τους χειρισμούς των αστυνομικών στην τελευταία προσπάθεια της Μονής να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις δια των δικαστικών επιμελητών και των εργατών που επιστρατεύτηκαν για την εκκένωση του κτιρίου το οποίο έχουν καταλάβει ρασοφόροι της παλαιάς αδελφότητας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δυο αστυνομικοί του Α.Τ. Καρυών, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του, κινδύνευσαν να δεχθούν την βόμβα μολότοφ που έριξαν επάνω τους οι καταληψίες του Β΄ κτιρίου (παλαιάς αδελφότητας) εάν δεν προλάβαιναν να προφυλαχθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους του Πολυγύρου, για το θέμα αυτό κλήθηκαν να καταθέσουν στον ανακριτή Πολυγύρου ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου, αλλά και για πρώτη φορά στα χρονικά ο ίδιος ο σερβικής καταγωγής, Πρωτεπιστάτης του Αγίου Ορους, Ιερομόναχος Στέφανος Χιλανδαρινός, κάτι το οποίο προκάλεσε ιδιαίτερα αίσθηση σε όλη τη χερσόνησο του Άθω.

agioritikovima.gr

Διαβάστε επίσης: Συλλήψεις στην Τρίγλια για κλοπή υλικού της ΔΕΗ