ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η προανακριτική εξέταση για το θάνατο του Ιλί Καρέλι

Ξεκίνησε η προανακριτική εξέταση για το θάνατο του Ιλί Καρέλι

Με την εξέταση των πρώτων μαρτύρων ξεκίνησε μετά από εντολή του εισαγγελέα η προανακριτική εξέταση για τη διερεύνηση της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι, όταν προσήλθε την Παρασκευή το απόγευμα στις φυλακές Νιγρίτας και πώς κατέληξε.

Στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών πήγαν στο πλαίσιο της προανακριτικής ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών Χάρης Κονσολίδης και 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, προκειμένου να περιγράψουν την παραλαβή του κρατουμένου και λεπτομέρειες για τη φύλαξή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων συμπίπτουν απόλυτα με την καταγραφή των κινήσεων του κρατουμένου Ιλί Καρέλι, μέσω ειδικών καμερών που τοποθετήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, πριν την έλευση του κρατουμένου, μετά από σχετική άδεια τοποθέτησής τους και διαμόρφωσης ειδικού κελιού απομόνωσης στο χώρο του διοικητηρίου των φυλακών, που είχε δοθεί από τον εισαγγελέα Σερρών.

Να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα μετέβη από τη Θεσσαλονίκη στις φυλακές Νιγρίτας ομάδα αντιεξουσιαστών με μισθωμένο λεωφορείο. Οι αντιεξουσιαστές φώναξαν συνθήματα έξω από τις φυλακές και αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Ο πρόεδρος εξωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας Αθανάσιος Τούσιος, αμφισβητεί την προέλευση επιστολής που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο στην οποία μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται ο δολοφονηθείς από τον Ιλί Καρέλι, υπαρχιφύλακας των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργος Τσιρώνης, "βασανιστής" και υποστηρίζεται ότι ο βαρυποινίτης "ξυλοκοπήθηκε ΚΑΙ στις φυλακές Νιγρίτας".

Η επιστολή αποδίδεται σε κρατουμένους από τις πτέρυγες Β1, Β2, Γ1, Γ2 των φυλακών Νιγρίτας, ωστόσο ο κ. Τούσιος αμφισβητεί κάτι τέτοιο καθώς όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις Κυριακές δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στους κρατουμένους, ενώ χθες ήταν σε επιφυλακή και όλοι οι υπάλληλοι.

Επισημαίνει δε, ότι οι κρατούμενοι των φυλακών δεν μπορούν να έχουν καμιά πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα αποτελέσματα της προανακριτικής εξέτασης που διενεργείται, καθώς και στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Μηνά Γεωργιάδη και Ελένη Ζαγγελίδου, ότι ο θάνατος του Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί όπου κρατείτο, στις φυλακές Νιγρίτας, δεν προήλθε από παθολογικά αίτια, αλλά κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές - εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του αρκετές μέρες πριν έρθει στις συγκεκριμένες φυλακές. «Όποιος φταίει για το θάνατο του Καρέλι θα πληρώσει» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας Αντώνιος Σταμπουλής. Πρόσθεσε δε ότι, «διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και προβάλλουν τηλεοπτικοί σταθμοί δεν ευσταθούν και είναι ανακριβή» καθώς όπως τονίζει χαρακτηριστικά «οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από διάφορα Μ.Μ.Ε. δεν είναι από το κελί του Καρέλι.

«Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει όπως πρέπει τη δουλειά της και ας μην παραπλανούμε τον κόσμο» δήλωσε ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας Αντώνιος Σταμπουλής.

Όσον αφορά τη σορό του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη, μεταφέρεται στην Αλβανία από αλβανικό γραφείο τελετών, που την παρέλαβε από το νεκροτομείο Σερρών, χωρίς να παραστεί κανένας εκ των συγγενών του.

Διαβάστε επίσης:

Από πολλαπλές κακώσεις ο θάνατος του βαρυποινίτη

«Βράζουν» οι αλλοδαποί φυλακισμένοι για το θάνατο Καρέλι