ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Στα Χανιά οι 345 διασωθέντες αλλοδαποί (pics)

Κρήτη: Στα Χανιά οι 345 διασωθέντες αλλοδαποί (pics)

Το πρωί της Τρίτης, ολοκληρώθηκε η ασφαλής μεταφορά στην Κρήτη των παράνομων μεταναστών που διασώθηκαν τη Δευτέρα, μετά από μεγάλη επιχείρηση που οργάνωσε και συντόνισε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ/Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.), στη θαλάσσια περιοχή 70 ν.μ. νοτιοδυτικά της νήσου.


Η αποβίβαση των 345 διασωθέντων από το δεξαμενόπλοιο "Olympic Faith" στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων, ολοκληρώθηκε to meshm;eri thw Tr;ithw, με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων και τη συνδρομή τριών αλιευτικών σκαφών της περιοχής.

 Η Κ ΕS

Γιατροί και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) πραγματοποίησαν προκαταρκτικό ιατρικό έλεγχο των διασωθέντων, μετά από τον οποίο προέκυψε η ανάγκη διακομιδής δύο εκ των μεταναστών, για προληπτικούς λόγους, στο Νοσοκομείο Χανίων.

IMG 1048

Οι υπόλοιποι διασωθέντες με τις αποσκευές τους, επιβιβάσθηκαν σε λεωφορεία που διατέθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Ναύσταθμο Κρήτης, την Ταξιαρχία του Ελληνικού Στρατού και το ΚΤΕΛ και πρόκειται να μεταφερθούν στην περιοχή Αγιάς Χανίων, για προσωρινή φιλοξενία, σε χώρο υποδοχής που διατέθηκε για το σκοπό αυτό από την Περιφέρεια Κρήτης.

IMG 1257
IMG 1094

*φωτογραφίες από Λ.Σ.

Διαβάστε επίσης:
Δραματικές στιγμές στα Χανιά: Νεογέννητα μεταξύ των μεταναστών