ΕΛΛΑΔΑ

Νάουσα: Ταυτοποίηση πέντε δραστών για κλοπές επιχειρήσεων

Νάουσα: Ταυτοποίηση πέντε δραστών για κλοπές επιχειρήσεων

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε άτομα για κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας.

Η σπείρα αποτελούνταν από πέντε ημεδαπούς ηλικίας από 21, 24, 25, 26 και 27 ετών, καθώς και έναν υπήκοο Αλβανίας ηλικίας 36 ετών.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 03.03.2013 έως 21.09.2013 στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Σκύδρας, τα ανωτέρω έξι άτομα, τα οποία ενώθηκαν και σύστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά:

-νυχτερινές ώρες της 03/04.03.2013 αφαίρεσαν από κατάστημα μεταλλικών κατασκευών, διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία. Στην συνέχεια επιχείρησαν να αφαιρέσουν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, του καταστήματος με σκοπό να φορτώσουν σε αυτό μεγάλο αριθμό εργαλείων και μεταλλικών εξαρτημάτων του καταστήματος, προκαλώντας του φθορές.

-νυχτερινές ώρες της 26/27.05.2013 αφαίρεσαν από κατάστημα πώλησης βιομηχανικών ειδών, διάφορα εργαλεία. Στην συνέχεια επιχείρησαν να αφαιρέσουν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο του καταστήματος, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν για να φορτώσουν σε αυτό μεγάλο αριθμό εργαλείων και μεταλλικών εξαρτημάτων του καταστήματος προκαλώντας του φθορές. Η συνολική ζημία ανέρχεται στο ποσό των 2.500 ευρώ.

-νυχτερινές ώρες της 07/08.06.2013 αφαίρεσαν από βιοτεχνία ρούχων 1.900 τεμάχια ρούχων συνολικής αξίας 17.000 ευρώ περίπου, ενώ προξένησαν φθορές στην πόρτα, την περίφραξη και στον συναγερμό.

-νυχτερινές ώρες της 04/05.07.2013 αφαίρεσαν από τεχνικό κατάστημα μεγάλο αριθμό συσκευών και εργαλείων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ.
Επιπλέον, προξένησαν φθορές στο κατάστημα. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, καθώς και των φθορών ανέρχονται στο ποσό των 40.000ευρώ. Κατόπιν, νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας, από γειτονικό συνεργείο αφαίρεσαν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο για τη μεταφορά των ανωτέρω αντικειμένων. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας σε αγροτική περιοχή της Λυκογιάννης Ημαθίας.

-νυχτερινές ώρες της 20/21.09.2013 αφαίρεσαν από κατάστημα πώλησης χαλιών και μοκετών, μεγάλο αριθμό χειροποίητων χαλιών και διαδρόμων, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία ηλεκτρική θερμάστρα, συνολικής αξίας (12.000) ευρώ. Για την μεταφορά των ανωτέρω αντικειμένων, οι προαναφέρομαι αφαίρεσαν νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο από τον προαύλιο χώρο μηχανουργείου. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, την 24.09.2013 σε αγροτική περιοχή του Αγίου Γεωργίου Ημαθίας.

Γίνεται μνεία ότι πέντε από τους προαναφερόμενους είχαν ταυτοποιηθεί ως οι, κατά περίπτωση, δράστες επιπλέον κλοπών σε καταστήματα στον Κοπανό και στην Μαρίνα Ημαθίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας και οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες ομοειδείς εγκληματικές πράξεις.

Διαβάστε επίσης: Η Σαμοθράκη και η σημασία του Ευρωπαϊκού Ορειβατικού Μονοπατιού Ε6