Επίσκεψη Σ. Ιωαννίδη στους τραυματίες φοιτητές του Παν/μιου Μακεδονία

Newsroom Newsroom

Επίσκεψη Σ. Ιωαννίδη στους τραυματίες φοιτητές του Παν/μιου Μακεδονία

Τους φοιτητές, που δέχθηκαν επίθεση στο πανεπιστήμιο «Μακεδονίας» από κουκουλοφόρους και τραυματίστηκαν, επισκέφθηκε απόψε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλινίκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη της νεολαίας του κόμματος.

Ο κ. Ιωαννίδης χαρακτήρισε σύνηθες το αιματηρό περιστατικό για τα δεδομένα των πανεπιστημίων της χώρας, ενώ επανέλαβε την πρόταση για σύσταση ειδικού σώματος φύλαξης ανωτάτων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να προστατευθεί η περιουσία.

«Το συμβάν που έλαβε χώρα χτες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου 25 κρανοφόροι τραυμάτισαν φοιτητές και προξένησαν φθορές στο χώρο, είναι ένα από τα δεκάδες περιστατικά βίας που συμβαίνουν καθημερινά σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Σε όλες τις περιπτώσεις, καταστρέφεται δημόσια περιουσία και τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού. Για το λόγο αυτό, επαναφέρουμε την πρότασή μας για σύσταση ειδικού σώματος φύλαξης των Πανεπιστημίων, όπως συμβαίνει σε όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του κόσμου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Ο κ. Ιωαννίδης αναφερόμενος στους άγνωστους δράστες της αιματηρής επίθεσης είπε ότι δεν νοείται καμία ασυλία για οποιονδήποτε προβαίνει σε έκνομες πράξεις μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. «Οι νόμοι του κράτους ισχύουν παντού, τα πανεπιστήμια δεν αποτελούν εξαίρεση και η εφαρμογή τους εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών. Τα ιδρύματα πρέπει να είναι χώροι εκπαίδευσης και όχι χώροι ανομίας και δράσης ομάδων βίας και παρανομίας», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Κεδίκογλου: Οι νόμοι του κράτους ισχύουν παντού

Καταδικάζει την επίθεση η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Επεισόδια με τραυματίες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved