ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Εικόνες εγκατάλειψης στο δασικό χωριό Παγγαίου

Καβάλα: Εικόνες εγκατάλειψης στο δασικό χωριό Παγγαίου

Ένας από τους πλέον προβεβλημένους και δημοφιλείς τόπους αναψυχής στον δήμο Παγγαίου στο νομό Καβάλας, το Δασικό Χωριό, βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια στο έλεος του θεού, όντας εντελώς εγκαταλειμμένο.

Όσοι είχαν την ευκαιρία, τα προηγούμενα χρόνια, να επισκεφτούν το Δασικό Χωριό είναι βέβαιο ότι μόλις αντικρίσουν τις παρακάτω φωτογραφίες θα αναπολήσουν με νοσταλγία την εικόνα που είχαν οι εγκαταστάσεις του στο παρελθόν και δεν θα νιώσουν και πολύ καλά βλέποντας έναν χώρο που θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην περιβόητη τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Οι φωτογραφίες όπως αυτή εστάλησαν από την δημοτική παράταξη «ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» του Φίλιππου Αναστασιάδη, συνοδευόμενες από το παρακάτω δελτίο τύπου-καταπέλτη κατά της σημερινής διοίκησης του δήμου Παγγαίου:

«Ένα πραγματικό στολίδι για τον Δήμο μας, παρουσιάζει σήμερα εικόνα εγκατάλειψης! Πρόκειται για το Δασικό Χωριό του Δήμου Παγγαίου. Μετά την λήξη της τελευταίας μίσθωσης, οι πρωτοποριακές και προσεγμένες εγκαταστάσεις, πνέουν στην κυριολεξία τα λοίσθια, αφημένες στην τύχη τους. Η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι άκρως απογοητευτική. Οι εγκαταστάσεις είναι αφύλακτες και εγκαταλελειμμένες. Τόσο το ξενοδοχείο Ορφέας, Σουηδικού τύπου, που αποτελούσε το στολίδι, όσο και το παρακείμενο κατάστημα με τις εγκαταστάσεις, έχουν εμφανή σημάδια λεηλασίας και καταστροφής, ενώ ο κίνδυνος να ρημάξει εντελώς είναι πλέον ορατός.

Για ποια ανάπτυξη άραγε μιλάει η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, όταν ένα τέτοιο «στολίδι» έχει αφεθεί στην τύχη του και ρημάζει στην κυριολεξία μέρα με τη μέρα!

Η απάντηση του δημάρχου Παγγαίου κ. Ξουλόγη για όλα αυτά, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε πρόσφατα ήταν, ότι ο Δήμος, δεν φέρει καμία ευθύνη, αν και αποτελεί περιουσιακό του στοιχείο, από την στιγμή που ενοικιάστηκε αφού, σύμφωνα με τον δήμαρχο, την αξιοποίησή του, την έχει αναλάβει πλέον η επιχειρηματίας που είχε καταθέσει την καλύτερη πρόταση πέρυσι σε σχετική δημοπρασία. Ομοίως και την ευθύνη της καταστροφής του , μας λέτε κ. Δήμαρχε!! Διότι μέχρι σήμερα, διαπιστώνουμε ότι για σας οι λέξεις αξιοποίηση είναι συνώνυμο της καταστροφής! Όταν μισθώσετε εσείς το σπίτι σας κ. Δήμαρχε, μπορείτε να αφήσετε τον οποιοδήποτε μισθωτή σας να σας το καταστρέψει!

Εδώ όμως πρόκειται για περιουσία των Δημοτών. Κι εσείς η δημοτική αρχή έχετε την ευθύνη εποπτείας, ελέγχου και άμεσης παρέμβασης στις βλαπτικές ενέργειες σε βάρος της περιουσίας του Δήμου, απ" οποιονδήποτε κι αν αυτές ενεργηθούν ακόμα και από τους μισθωτές των ακινήτων αυτών. Αλήθεια ποιος θα πληρώσει τις ανεπανόρθωτες ζημιές που έχει υποστεί το δασικό χωριό, σε περίπτωση μη αποκατάστασής τους από την μισθώτρια..... Θα εκδοθεί σε βάρος της μια απόφαση αποζημίωσης μετά από μακροχρόνια δικαστική διαμάχη; Μας εγγυάστε εσείς κ. Δήμαρχε ότι η απόφαση αυτή θα μπορέσει να εκτελεστεί ώστε να ικανοποιηθεί αστικά ο Δήμος Παγγαίου; Ή θα αποτελέσει μια ακόμα επισφαλή απαίτηση για τον Δήμο μας;».

Kavalapress.gr

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη 49χρονου στην Πρώτη Σερρών