ΕΛΛΑΔΑ

Υγρασία και αφρικανική σκόνη και σήμερα

Υγρασία και αφρικανική σκόνη και σήμερα

Λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, αναμένονται το Σάββατο στην Αττική.

Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί.

Tοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, καθώς και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιμένουμε το Σάββατο 5 Απριλίου 2014. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, οι βροχές θα έχουν κατά τόπους χαρακτήρα λασποβροχών, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στη Βόρεια Κρήτη ωστόσο, οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα δυτικά κυρίως τμήματα του νομού, αναμένονται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Διαβάστε επίσης: Άγριο έγκλημα στα Σφακιά