ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Επεισόδιο με έξι τραυματίες σε καταυλισμό Ρομά

Ρόδος: Επεισόδιο με έξι τραυματίες σε καταυλισμό Ρομά

Βγήκαν τα όπλα χθες στον καταυλισμό τσιγγάνων στην περιοχή Καρακόνερο της Ρόδου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα.

Δράστης φέρεται να είναι ένας 37χρονος τσιγγάνος, ο οποίος συνελήφθη, ενώ αναζητούνται δύο άτομα, επίσης Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ύστερα από επεισόδιο μεταξύ Ρομά, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας κυνηγετικά όπλα πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έξι άτομα ηλικίας από 14 έως 41 ετών.

Οι δράστες μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή, ενώ οι τραυματίες μετέβησαν στο νοσοκομείο Ρόδου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και άμεσα δόθηκε εντολή και μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για διερεύνηση της υπόθεσης.

Ακολούθησαν αστυνομικές αναζητήσεις και χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη μέσα στον καταυλισμό ο 37χρονος δράστης. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα (ένα επιβατικό και δυο φορτηγά ανοικτού τύπου), με τα οποία οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν και πυροβόλησαν τα θύματά τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το βράδυ στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος διέταξε την κράτηση και την παραπομπή του αύριο Τρίτη, 08-04-2014, στην ανακρίτρια Ρόδου για να απολογηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Πρέβεζα: Δείτε τι βρήκαν οι δύτες στο βυθό του λιμανιού (pics+vids)