ΕΛΛΑΔΑ

24ωρη απεργία: Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

24ωρη απεργία: Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Ποιοι απεργούν - Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ


Παραλύει κυριολεκτικά σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ οι οποίες διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική και τις απολύσεις. Τα συνδικάτα ζητούν μέτρα προστασίας των «δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών», «άμεσα στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων», τη διαγραφή του χρέους, την προστασία της μητρότητας και των εργασιακών κεκτημένων.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες εφορίες. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα φαρμακεία της Αττικής εκτός από τα εφημερεύοντα, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι.

bb9e7f0e0f19f3cde0f39a735f25bfaa XL

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης δικαστικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι και έτσι δικαστήρια και φυλακές θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος αναφέρει ότι κατά την 9η Απριλίου 2014, δεν θα πραγματοποιηθούν:
1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, 2) Επισκεπτήρια συνηγόρων και 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Κανονικά κινούνται τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, καθώς το προσωπικό τους παραμένει επιστρατευμένο.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Όσον αφορά τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αν και αρχικά είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους ότι να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδη, αποφάσισαν τελικά να μη συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία ενώ με ανακοίνωσή της προειδοποιήσει ότι δεν αποκλείεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, αν οι ακτοπλόοι δεν υπογράψουν με τη συνομοσπονδία των ναυτικών, νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που έληξε στα τέλη του 2013.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων έχει προγραμματισθεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ χωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10.00, στην πλατεία Ομονοίας.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα ΜΜΜ στην Αθήνα;