ΕΛΛΑΔΑ

3ο-6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών: «Υποσιτισμός των μαθητών!»

3ο-6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών: «Υποσιτισμός των μαθητών!»

Ανακοίνωση για την αδιαφορία της πολιτείας στο θέμα σίτισης των μαθητών στο 3ο-6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων (υπογράφουν η πρόεδρος και η γενική γραμματέας).

Αναλυτικά:

«Με αγανάκτηση παρακολουθούμε την αδιαφορία της πολιτείας στο θέμα του υποσιτισμού των μαθητών μας. Τον περασμένο Ιούνη και 15 μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία ... ξεκίνησε η σίτιση των παιδιών με κονδύλια του ΕΣΠΑ μέσω του κυλικείου του σχολείου. Χωρίς να θεωρούμε ότι το ένα σάντουιτς ή η τυρόπιτα λύνει το θέμα της πείνας, εντούτοις ήταν ένα θετικό πρώτο βήμα το οποίο δέχτηκαν με ανακούφιση ΟΛΟΙ οι γονείς του σχολικού συγκροτήματος του 3ου-6ου Δημ. Σχ. Συκεών. Η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι αυτό θα συνεχιζόταν και από το Σεπτέμβρη, καθώς όλοι οι γονείς θεωρήσαμε ότι είναι αδιανόητο να διαρκέσει η σίτιση των παιδιών μας για 15 μόλις μέρες και μετά τέλος...

Ξεκίνησε η σχολική χρονιά με πολλά προβλήματα, πολύ περισσότερα από την προηγούμενη. Και είναι μεγάλος καημός για τη λαϊκή οικογένεια, για τους γονείς το καθημερινό κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, όταν έχουμε φτάσει σε τέτοια σημεία ανέχειας που μετράμε και το ευρώ. Το Δεκέμβρη ενημερωθήκαμε ότι θα ξεκινήσει και πάλι η σίτιση μέσω ΕΣΠΑ. Έχουμε φτάσει στον Απρίλη, δύο μήνες πριν κλείσουν τα σχολεία. Πλέον και οι μικροί μαθητές, πλην των γονιών φυσικά, ρωτάνε εμάς, τα μέλη του Συλλόγου, πότε θα ξεκινήσει ξανά η σίτιση!!!

Ένα μήνα πριν τις εκλογές βλέπουμε έναν «οργασμό» έργων βιτρίνας από τους δημάρχους, που όλο τα προηγούμενα χρόνια δεν τα έκαναν. Έργα αυτοπροβολής ενόψει των εκλογών. Διερωτόμαστε, αυτή τη στιγμή που μιλάμε και ξέρουμε ότι υπάρχουν νηστικά παιδιά στα σχολειά μας, τι έχει αξία πιο πολύ; Τα έργα βιτρίνας ή η ζωή και αξιοπρέπεια των παιδιών μας;

Πόση σημασία έχει για το γονιό που στέλνει το παιδί του νηστικό και που όλο το χειμώνα τον πέρασε δίχως θέρμανση, για τον άνεργο και τον απασχολήσιμο, αν ο δρόμος θα ασφαλτοστρωθεί; Τι επιτέλους περιμένει η πολιτεία για να λάβει δραστικά μέτρα για το θέμα του υποσιτισμού;
Ρωτάμε τον αρμόδιο υπουργό γιατί έχει «κολλήσει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όταν αφειδώς χρηματοδοτούνται ΜΚΟ και κάθε λογής Ιδρύματα για να καλλιεργούν το πνεύμα της φιλανθρωπίας να κρατάνε τους εργαζομένους σκυφτούς και υποταγμένους και να εφαρμόζουν διάφορα προγράμματα χωρίς κωλύματα, ενώ το πρόγραμμα μέσω του ΕΣΠΑ συναντάει εμπόδια.

Εμείς σαν γονείς απαιτούμε ΤΩΡΑ η πολιτεία με δική της ευθύνη, να παρέχει ένα γεύμα υγιεινό εντός των σχολικών ωρών μέσω των κυλικείων σε όλους τους μαθητές μας. Δε θέλουμε τη μεσολάβηση καμίας ΜΚΟ και κανενός επιχειρηματία μέσα στα σχολεία μας οι οποίοι βρίσκουν τώρα μέσα στην κρίση χρυσή ευκαιρία να πλουτίζουν πάνω στις πλάτες μας και να διαφημίζουν το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο.

Ζητάμε από το ΔΣ του Δήμου Νεάπολης-Συκεών να εγκρίνει κονδύλιο από το περιβόητο αποθεματικό των 30εκ. για την άμεση κάλυψη αυτών των αναγκών και να διεκδικήσει μαζί με εμάς την εφαρμογή ενός σταθερού προγράμματος σίτισης στο δήμο.

Τα λεφτά είτε του ΕΣΠΑ είτε των ΜΚΟ είτε των δήμων είναι λεφτά που έχουν βγει από τις τσέπες μας. Είναι λεφτά δικά μας, του λαού μας, και σε αυτόν πρέπει να επιστραφούν.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος Η γεν. γραμματέας
Τσουλιά Λαμπρινή Kατερίνα Καστρίδου».

Διαβάστε επίσης: «Ανοιχτή» η τιμή του οβελία στη Θεσσαλονίκη