ΕΛΛΑΔΑ

Η επικαιρότητα με άλλη ματιά!

Η επικαιρότητα με άλλη ματιά!

Κυριακή σήμερα και ήρθε η ώρα για την καθιερωμένη μας αναδρομή στην εβδομάδα που έφυγε - Ας δούμε την επικαιρότητα με μια... άλλη ματιά, τη δική μας ματιά!

Πορτογαλία – 40η Επέτειος της επανάστασης των γαρύφαλλων

2080855

Σε αυτή την φωτογραφία, που τραβήχτηκε στις 24 Απριλίου, οι κάτοικοι της Λισαβόνας περπατούν δίπλα από ένα τοίχο που απεικονίζει τον αρχηγό του στρατού Salgueiro Maia. Ο αρχηγός Maia ήταν ένας από τους πρωτεργάτες που επανέφεραν την Δημοκρατία στην Πορτογαλία, στις 25 Απριλίου του 1974. Τον τοίχο ζωγράφισε ο 33χρονος καλλιτέχνης Miguel Januario.

Σιγκαπούρη – Έκθεση φωτογραφίας του Σεμπαστιάο Σαλγκάδο

2080045

Άνθρωποι αντανακλούνται στην φωτογραφία του Βραζιλιάνου Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, στην έκθεση του στην Σιγκαπούρη που ονομάζεται «Genesis». Η τελευταία του συλλογή περιλαμβάνει 245 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, από όλο τον κόσμο, ανέγγιχτες από την σύγχρονη ζωή.

Αργολίδα – Λασποβροχή

2079521

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η σκόνη από την Αφρική πέρασαν «μια βόλτα» από το Άργος και δημιούργησαν έναν μαγευτικό ουρανό.

ΗΠΑ – Εορτασμός Πάσχα στον Λευκό Οίκο

2078841

Το πασχαλινό λαγουδάκι παρακολουθεί τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να δίνει ένα φιλί στην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μισέλ Ομπάμα, στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον. Κάθε χρόνο εκατοντάδες παιδιά συγκεντρώνονται εκεί για να γιορτάσουν και να παίξουν.

ΗΠΑ – Μαραθώνιος Βοστώνης

2078833


Οι πρώτοι μαραθωνοδρόμοι που ξεκινούν από την αφετηρία, στον 118ο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ιράκ – Βουλευτικές εκλογές

2080929

Μια Ιρακινή περνά μπροστά από αφίσες της προεκλογικής εκστρατείας, στην Βαγδάτη. Τα πολύχρωμα πόστερ υπόσχονται δουλειές, ευημερία και σταθερότητα, από αυτούς που θα εκλεγούν στις πρώτες βουλευτικές εκλογές του Ιράκ μετά την αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων από την χώρα.

Ιαπωνία – Διαγωνισμός βρεφικού κλάματος

2080928

Οι παλαιστές σούμο διοργάνωσαν για ακόμα μια φορά έναν διαγωνισμό κλάματος, στο Τόκιο. Τα μωρά που λαμβάνουν μέρος στο τελετουργικό το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να κλάψουν όσο πιο δυνατά μπορούν, ώστε να ευλογηθούν.

Κύπρος - Ανασκαφές

13926664


Τα ερείπια του προσκυνήματος του Αγίου Περνιακού, στη Λευκωσία, στην Κύπρο. Φως στην κυπριακή Αγιολόγια εκτιμάται ότι θα ρίξουν οι ανασκαφές στα ερείπια του προσκυνήματος Αγίου, το οποίο βρίσκεται μέσα στη «νεκρή ζώνη» της κοινότητας Δένεια, στην επαρχία Λευκωσίας. Στους κατοίκους της περιοχής ο Άγιος είναι γνωστός με το όνομα Περνιακός, το οποίο όμως δεν ανευρίσκεται στο αγιολόγιο της Εκκλησίας. Οι ανασκαφές ξεκινούν τον Μάιο, ύστερα από συμφωνία του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δένειας και της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

Χανιά – Γάμοι Κινέζων

13926103

Τα 16 νιόπαντρα ζευγάρια από τη Σαγκάη κατά την τελετή του γάμου τους στο Φρούριο Κούλες στην Aπτέρα Χανίων. Ο θεσμός των «τριανταφυλλένιων γάμων» (Rosewedding), όπως λέγονται, είναι διαδεδομένος από το 1998, όταν ξεκίνησε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τουρισμού της Σαγκάης και τον δήμο Huangpu, είναι η πρώτη φορά που οργανώνονται ομαδικοί γάμοι Κινέζων στην Κρήτη. Οι νύφες φορούν το νυφικό τους, οι γαμπροί τα κοστούμια τους και όλοι μαζί φωτογραφίζονται σε μια συμβολική τελετή σε γραφικά σημεία των τόπων που επιλέγουν.

Διαβάστε επίσης:

Μάλτα: Ταξίδι στο χρόνο...

Οι άνθρωποι μιας άλλης εποχής!

Μοναδικό: Ηanami, οι ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας (pics)

Η επικαιρότητα με άλλη ματιά!

Όταν τρομακτικά όνειρα παίρνουν σάρκα και οστά!