ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικός οδηγός για τη Βόρεια Ελλάδα

Ηλεκτρονικός οδηγός για τη Βόρεια Ελλάδα

Tην εφαρμογή ενός πρωτοποριακού προγράμματος με τίτλο «Via Egnatia» («Εγνατία Οδός»), μέσω του οποίου θα δίνονται πληροφορίες στους τουρίστες, συντονίζει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στο πλαίσιό του, κάθε επισκέπτης που θα εισέρχεται στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ήπειρο από τις δεκατρείς χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας θα μπορεί να λαμβάνει δωρεάν στο smartphone ή στο tablet του χρήσιμες πληροφορίες για τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (φυσικές ομορφιές, θρησκευτικά μνημεία ή ιστορικούς τόπους) κατά μήκος της Εγνατίας οδού. Οι πληροφορίες αυτές θα προέρχονται από μια βάση δεδομένων, η οποία θα αποτελεί προϊόν ειδικών προτάσεων για θέματα γαστρονομίας, οινοποιίας, τουρισμού, πεζοπορίας κοκ., που θα συγκεντρωθούν και θα αξιολογηθούν από εξειδικευμένες ομάδες εργασίας.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, με αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης θα μπορεί να γνωρίσει ακόμη καλύτερα τις ομορφιές της Ελλάδας: «Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή Via Egnatia αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική. Γι' αυτό και καθόμαστε γύρω από το ίδιο τραπέζι, παρουσία του γ.γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρήστου Βασιλάκου, με τις Περιφέρειες, τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού, την «Εγνατία Οδός» ΑΕ, τη ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και τον πρόεδρο του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βερολίνο, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, προκειμένου να πετύχουμε την υλοποίηση ενός μεγάλου και σημαντικού έργου, που απαιτεί συνέργειες και πολυσυμμετοχικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων».
Την απόφαση της γενικής γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας να σταθεί αρωγός στη μεγάλη τουριστική προσπάθεια που καταβάλλει το ΥΜΑΘ, σε συνεργασία με όλες τις Περιφέρειες, εξέφρασε και ο κ. Βασιλάκος. Όπως τόνισε, «τέτοιες δράσεις, οι οποίες είναι αναπτυξιακές και προβάλλουν πολλαπλώς τη χώρα μας, τις έχουμε ήδη συμπεριλάβει στον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Με τον τρόπο αυτό και με τη σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) παρουσία μου στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αποδεικνύουμε έμπρακτα τη μεγάλη σημασία που δίνουμε στην περιφερειακή διάσταση της έρευνας και της τεχνολογίας, ώστε να αναδείξουμε όλες μας τις δυνατότητες. Το Via Egnatia είναι ένα έργο πραγματικά μεγάλο, που ξεκινά απ' όλα τα σημεία εισόδου της χώρας μας -και πιστεύω ότι θα το υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

makthes.gr

Διαβάστε επίσης: Αποφάσεις για τα αδέσποτα στην Πιερία