ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Παπαγεωργόπουλου: Ξεκίνησε η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης

Δίκη Παπαγεωργόπουλου: Ξεκίνησε η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης

Με την εξέταση του σημερινού γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμά Ψαρρά, έκλεισε ο κύκλος των καταθέσεων των μαρτύρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της υπεξαίρεσης που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Σειρά παίρνουν οι μάρτυρες υπεράσπισης και ήδη εξετάστηκε η σύζυγος του τέως γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια.

Καταθέτοντας κατά την 34η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, ο Θ. Ψαρράς τόνισε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει εάν ο προκάτοχός του ήταν γνώστης ή όχι της υπεξαίρεσης. Στάθηκε πάντως στις αυξημένες αρμοδιότητες που είχε σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε, εξάλλου, στην απόφαση που έλαβε η νέα διοίκηση του δήμου να κόψει τη διακίνηση μετρητών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν «πολιτική απόφαση του δημάρχου και του αντιδημάρχου Οικονομικών, την οποία ανέλαβα να υλοποιήσω μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών».

Στη συνέχεια, εξετάστηκε η σύζυγος του Μ. Λεμούσια, η οποία, ξεκινώντας την κατάθεσή της, διατύπωσε σειρά ερωτημάτων, αναφερόμενη στον πρώην δημοτικό ταμία και βασικό υπεξαιρέτη Παναγιώτη Σαξώνη: «Γιατί ενέπλεξε το σύζυγό μου στην υπεξαίρεση; Τι λόγο είχε; Να καταστρέψει την οικογένειά μας;».

Η μάρτυρας, αφού υπεραμύνθηκε της αθωότητας του συζύγου της, δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων σχετικά με τα οικονομικά και περιουσιακά τους στοιχεία. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην γνωστή υπόθεση της δωρεάς ακινήτου, λέγοντας ότι «ήμασταν αντίθετοι σ' αυτή», ενώ, παρεμβαίνοντας κάποια στιγμή στην κατάθεση της συζύγου του, ο Μ. Λεμούσιας ανέφερε ότι οι συνολικές του αποδοχές -από την αποζημίωση- κατά τη διάρκεια της 10ετίας που διετέλεσε γενικός γραμματέας του δήμου ανήλθαν σε 1 εκατ. ευρώ.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στο Μενίδι: Τρένο χτύπησε ναρκομανή που είχε πέσει σε κώμα

Ηράκλειο: Θρίλερ με άνδρα που έπεσε από τον 5ο όροφο

Έπιασαν 71χρονο που φωτογράφιζε ανήλικα αγόρια σε κολυμβητήριο

Τρίκαλα: 41χρονος βίασε 11χρονο παιδί μέσα σε αποθήκη

Θεσσαλονίκη: Απειλούσε να κόψει τις φλέβες του στη μέση του δρόμου

Φάκελος με σφαίρες κι απειλές στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Βασίλης Μαρτζάκλης: Ποιος ήταν ο αστυνομικός που δολοφονήθηκε (pics)