ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που δρούσε στη Νοτιοανατολική Αττική

Εξαρθρώθηκε σπείρα που δρούσε στη Νοτιοανατολική Αττική

Στην εξάρθρωση σπείρας, την οποία είχαν συγκροτήσει τρία άτομα, προχώρησε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, τα οποία κατηγορούνται για ένοπλες ληστείες τόσο σε πολυκαταστήματα όσο και σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ, αλλά και κλοπές οχημάτων.

Οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων - δύο Ελλήνων και μίας γυναίκας υπηκόου Αλβανίας - τα οποία βαρύνονται με τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πρόκλησης έκρηξης, κλοπής, πλαστογραφίας, απείθειας, ληστείας κατά συναυτουργία καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σε έρευνες στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, μία μεταλλική πτυσσόμενη ράβδο, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM , καθώς και το χρηματικό ποσό των 11.750 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δράστες από το έτος 2011 συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση και ενεργώντας από κοινού διέπρατταν κυρίως ένοπλες ληστείες, αποκομίζοντας διάφορα χρηματικά ποσά. Παράλληλα στην εγκληματική τους δράση περιλαμβάνεται και έκρηξη σε κατάστημα, με τη χρήση αυτοσχεδίου μηχανισμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλα συναφή αδικήματα.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο περιστατικό στην Ρόδο: Η θάλασσα ξέβρασε... (photo)