ΕΛΛΑΔΑ

Καμία ζημία σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη από το σεισμό στη Σαμοθράκη

Καμία ζημία σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη από το σεισμό στη Σαμοθράκη

Δεν υπήρξαν καταστροφές σε δημόσια ή ιδιωτικά κτίσματα, σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης, τονίζει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Κατσιμίγας, με αφορμή τους διαδοχικούς σεισμούς που σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου και έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Ωστόσο όπως τονίζει μικρής έκτασης ζημίες σημειώθηκαν σε εμπορικά καταστήματα και super market από την πτώση διαφόρων αντικειμένων.

Ο κ. Κατσιμίγας σημείωσε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι σε πλήρη ετοιμότητα και βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ δηλώνει ότι ζημίες σε ορισμένα κτίσματα σημειώθηκαν μόνον στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη ενώ το σεισμικό φαινόμενο ελέγχεται συνεχώς από τους δεκαοκτώ συνολικά σεισμογράφους που είναι εγκατεστημένοι κατά μήκος διαφόρων γεωγραφικών περιοχών της Περιφέρειας.

Συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες και εμφανίστε απόλυτα καθησυχαστικός υπογραμμίζοντας ότι όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στη Λήμνο: Δείτε τι φοβούνται οι σεισμολόγοι

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Λήμνο- Αισθητός στην Αττική

Βίντεο από τον σεισμό στη Λήμνο

Ένας τραυματίας από τον σεισμό στη Λήμνο

Επί ποδός οι Αρχές για τον σεισμό στη Λήμνο

Υλικές ζημιές στη Λήμνο από τον σεισμό

Τώρα: Σεισμός αισθητός στην Αττική

«Κουνήθηκαν» στην Κωνσταντινούπολη από τον σεισμό στη Λήμνο