ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και... χαλάζι για τις επόμενες ημέρες προβλέπει το δελτίο της ΕΜΥ

Με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, η κακοκαιρία οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα βόρεια και θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες, κυρίως σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Για τις επόμενες ημέρες από τις βροχές και τις καταιγίδες που χτύπησαν το Βόλο θα επηρεαστούν κυρίως νησιωτικές περιοχές και από σήμερα το πρωί οι περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Γενικά η κακοκαιρία των επόμενων 48 ωρών θα επηρεάσει κυρίως τις περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι και οι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ που θα φυσάνε και στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου την Κυριακή θα σημειωθούν βροχές.

Όσον αφορά τέλος τη θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση έως και 5 βαθμούς Κελσίου, ως τις μέγιστες της τιμές.

Ειδικά για σήμερα, Παρασκευή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανόν στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και κατά περιόδους 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις πρωινές ώρες κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Βελτίωση από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και στα νότια σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, σε Α. Μακεδονία, Θράκη και ΒΑ Αιγαίο.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, αναμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε Α. Μακεδονία, Θράκη και ΒΑ Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι άστατός κατά περιόδους, με τοπικές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά.