ΕΛΛΑΔΑ

Το υπερσύγχρονο υποβρύχιο Παπανικολής στον Πειραιά

Το υπερσύγχρονο υποβρύχιο Παπανικολής στον Πειραιά

Το υπερσύγχρονο υποβρύχιο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού έπιασε λιμάνι - Για τρεις ημέρες, οι κάτοικοι της Αττικής θα έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του.

Σήμερα, το πρωί το τελευταίας τεχνολογίας υποβρύχιο Παπανικολής ελλιμενίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά και είναι το πλοίο του Στόλου για τον Ιούνιο.

Από σήμερα, Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή, όσοι επιθυμούν να δουν από κοντά πώς είναι ένα πραγματικό υποβρύχιο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, έχουν τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσουν στο Λιμάνι του Πειραιά

Το υποβρύχιο θα βρίσκεται στον προβλήτα του ΟΛΠ (είσοδος από Ε-11) όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 1 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή το υποβρύχιο θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 16.00 μέχρι τις 21.00 το βράδυ, ενώ για το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ!

ΤΥΠΟΣ

Τα Υ/Β τ."ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" τα οποία κατασκευάζονται από την Γερμανική εταιρεία HDW είναι Υποβρύχια κλάσης 214.

Tο πρώτο στη σειρά των 4 Υ/Β κλάσεως 214 κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της HDW στο Κίελο της Γερμανίας, έλαβε το ιστορικό όνομα "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" και το οποίο θα δώσει και το όνομα σε αυτού του τύπου τα Υ/Β. Το "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" κατέπλευσε στην Ελλάδα το 2010.

Τα υπόλοιπα 5 Υ/Β του ιδίου τύπου κατασκευάζονται στην Ελλάδα στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ήδη τα πρώτα τρία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής.

Διαβάστε επίσης:

Την επόμενη εβδομάδα στο Αιγαίο η άσκηση του ΠΝ «Καταιγίδα»