ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία στο Δροσερό

Ξάνθη: Πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία στο Δροσερό

Φωτιά ξέσπασε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες (η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε και παρενέβη γύρω στις 9.30 το πρωί με τρία οχήματα) σε διώροφη κατοικία στο Δροσερό.

Ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ξάνθης η οποία μετέβη εκεί με τρία οχήματα, η φωτιά περιορίστηκε μόνο στο δεύτερο όροφο και δεν εξαπλώθηκε στο παντοπωλείο που βρίσκεται στο ισόγειο της οικοδομής και στα παρακείμενα κτίρια, διότι θα είχαμε και ανθρώπινα θύματα.

Σημειωτέον ότι ο ιδιοκτήτης της οικοδομής βρίσκονταν εκτός Ξάνθης όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ενώ στον 1ο όροφο βρίσκονταν 5 παιδιά τα οποία για να διαφύγουν, μη μπορώντας να κατεβούν τις σκάλες λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας και της φωτιάς που αναπτύχτηκε, διέφυγαν από παράθυρο και έτσι δεν είχαμε τραυματισμούς και θύματα.

Σημειώνεται ότι φωτιά κατάστρεψε το μεγαλύτερο τμήμα του 1ου ορόφου και όλη την οικοσκευή, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής και οι ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν τα αίτια της πυρκαγιάς, αν και πιθανολογείται ότι αυτή προήλθε από βραχυκύκλωμα.

Για το συμβάν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης δεν εξέδωσε δελτίο τύπου, καθώς όπως μας είπε πυροσβέστης στο 199, η υπηρεσία διεξάγει ήδη προκαταρκτική για να βρει την αιτία και τους υπαίτιους που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Maxitisthrakis.blogspot

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: "Ντου" της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ με συλλήψεις και προσαγωγές