ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2014: Δείτε σε ποιες σχολές θα αυξηθούν οι βάσεις

Πανελλήνιες 2014: Δείτε σε ποιες σχολές θα αυξηθούν οι βάσεις

Τα καλύτερα γραπτά των υποψηφίων αυξάνουν τις βάσεις εισαγωγείς στα περισσότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Καλύτερες είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων φέτος, σε σχέση με πέρσι, κάτι που σημαίνει ότι οι βάσεις εισαγωγείς στα περισσότερα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ θα σημειώσουν άνοδο.

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, αναμένεται να γίνει αποκατάσταση της τάξης στα κορυφαία ΑΕΙ, όπως είναι για παράδειγμα η Ιατρική Αθηνών, στην οποία αναμένεται να χρειαστούν τουλάχιστον 19.000 μόρια για να μπει κανείς, όταν πέρυσι, πρώτη φορά από το 2002, οι βάσεις είχαν πέσει στα 18.916 μόρια.

Άνοδος αναμένεται επίσης και στις επονομαζόμενες... «εύκολες» σχολές των ΤΕΙ, όπου πέρσι οι βάσεις είχαν πέσει πολύ, με αρκετούς υποψηφίους να έχουν παραδώσει γραπτά μεταξύ του 12 και του 15.

Πάντως οι βάσεις θα διαμορφωθούν και με βάση τις αυξομειώσεις στον αριθμό των θέσεων εισαγωγής σε κάθε σχολή και σε κάθε επιστημονικό πεδίο.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά φέτος καταργήθηκαν οι ειδικές κατηγορίες υποψηφίων (παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), με αποτέλεσμα να υπάρξει τεχνητή αύξηση θέσεων που θα επηρεάσει επίσης τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές 2014: ΑμεΑ - Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα

Πανελλαδικές 2014: Οι πρώτες εκτιμήσεις των βαθμολογητών

Πανελλήνιες 2014: Τα καλύτερα σκίτσα των φετινών εξετάσεων (pics)

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο Τοτός δίνει πανελλήνιες

Ρoή Ειδήσεων