ΕΛΛΑΔΑ

Μητρ. Δωδώνης: «Περιμένουμε μήπως αλλάξει η τύχη μας με τον ανασχηματισμό»!

Μητρ. Δωδώνης: «Περιμένουμε μήπως αλλάξει η τύχη μας με τον ανασχηματισμό»!

Επίθεση στη κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις χρηματόδοτης έργων αποκατάστασης του Καστρομονάστηρου στα Στροφάδια, έκανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Μιλώντας στο «Αγιορείτικο Βήμα» είπε χαρακτηριστικά «Περιμένουμε μήπως αλλάξει η τύχη μας με τον επικείμενο ανασχηματισμό»!

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, ζητώντας του παράλληλα με τα όσα δύσκολα του έθνους μας, να σκύψει με ενδιαφέρον επί του ανωτέρω πολιτισμικού θέματος, από τον οποίο ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση. "Σκέφτομαι να απευθυνθώ στο Ισραήλ για το θέμα των Στροφάδων", είχε γράψει στον Αντώνη Σαμαρά, θέτοντάς τον προ των ευθυνών του για το θέμα της ένταξης της αποκατάστασης του Καστρομονάστηρου των Στροφάδων.

Το είχε πράξει κατ΄ επανάληψη, τόσο όταν ο ίδιος είχε διατελέσει υπουργός Πολιτισμού. Του υπενθύμισε ότι ως Υπουργός Πολιτισμού φρόντισε να συμπεριληφθεί στα θέματα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και ως άρτια επιστημονική μελέτη να εγκριθεί, συντάσσοντας και τα αναγκαία τεύχη δημοπράτησης. Δεν απέφυγε να χαρακτηρίσει άκομψο παιχνίδι εμπαιγμού και ανακόλουθης τακτικής τα όσα γίνονται μεταξύ Υπουργείων Ανάπτυξης και Πολιτισμού, αναφορικά με την απορρόφηση των χρημάτων του ΕΣΠΑ.

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου, ο Μητροπολίτης Δωδώνης, επεσήμανε πως "δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τη μη χρηματοδότηση του έργου, πέρα από το γεγονός ότι δεν μπορεί να γίνει από την Περιφέρεια λόγω κόστους, αλλά από το υπουργείο Πολιτισμού.

Δυστυχώς, η προτεραιότητα δίνεται σε έργα με πολιτικό όφελος και αυτό είναι κάτι που οι εκάστοτε υπουργοί δεν έχουν το θάρρος να το πουν. Το επιχείρημα πως δεν υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική δεν έχει ουσιαστική βάση, αφού έχω ήδη υποβάλει στο υπουργείο Πολιτισμού πρόταση από εταιρείες ημεροπλοίων, που θέλουν να πραγματοποιούν εκδρομές στα Στροφάδια".

ΠΗΓΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε επίσης

Έρχεται επαλήθευση προφητείας Παϊσιου για «Τουρκία και μεγάλο πόλεμο»;