ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους ελέω… Θεοχάρη

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους ελέω… Θεοχάρη

Σε μπελάδες έβαλε χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες η οικειοθελής από τα καθήκοντά του, του Χάρη Θεοχάρη

Χιλιάδες φορολογούμενοι βλέπουν τις συναλλαγές τους με την εφορία να «παγώνουν» εξαιτίας της παραίτησης του Χάρη Θεοχάρη, πρώην γενικού γραμματέα εσόδων.

Όπως ενημέρωσε η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων μέχρι νεωτέρας αναστέλλεται η χορήγηση μέσω taxis μιας σειράς πιστοποιητικών όπως φορολογική ενημερότητα ενώ δεν εκκαθαρίζονται οι δηλώσεις που υποβάλλονται.

Αυτό συμβαίνει γιατί σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να φέρουν τη μηχανική επιτύπωση της υπογραφής του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων:

«Από τη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε., ανακοινώνονται τα εξής:

Αναστέλλεται έως την Τρίτη 10/6, η χορήγηση μέσω του συστήματος TAXISnet των πιστοποιητικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. και των Αποδεικτικών Φορολογικής Ενημερότητας καθώς και των αντιγράφων εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2010 - 2013 και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. ετών 2012 - 2014, που φέρουν, κατά νόμο, μηχανική επιτύπωση της υπογραφής του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Για τις δηλώσεις Φ.Ε.Φ.Π. οικ. έτους 2014 που συνεχίζουν να υποβάλλονται κανονικά, αναστέλλεται η έκδοση Διοικητικής Πράξης Προσδιορισμού του Φόρου επίσης έως την Τρίτη 10/6. Το ίδιο ισχύει για τις εκκρεμείς πράξεις Διορθωτικού Προσδιορισμού ηλεκτρονικών τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π. ετών 2011, 2012 & 2013.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των δηλώσεων που θα βρίσκονται εξ αυτού του λόγου σε εκκρεμότητα θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την αναπλήρωση των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, οπότε θα επαναλειτουργήσουν και οι υπηρεσίες χορήγησης πιστοποιητικών.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.»

Διαβάστε επίσης:

Η παραίτηση Θεοχάρη «παγώνει» τις συναλλαγές χιλιάδων φορολογούμενων

Τόμσεν σε Θεοχάρη: Πες μου τι έγινε, να πάρω τώρα τη Μέρκελ!

Ώδινεν ανασχηματισμόν και έτεκε… Θεοχάρην!