ΕΛΛΑΔΑ

Kατάληψη στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης

Kατάληψη στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης

Υπό κατάληψη βρίσκεται, από τις 7 το πρωί, η 4η Μονάδα παραγωγής ρεύματος, στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης, από εργαζόμενους που ζητούν προσλήψεις προσωπικού για να λειτουργεί με ασφάλεια η μονάδα.

Η κατάληψη στην οποία έχει προβεί η Ένωση Τεχνικών και το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών είναι προειδοποιητική και σύμφωνα με το μέλος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Σαράντο Αλεξανδρή, έχει σταματήσει η φόρτωση της μονάδας με λιγνίτη, προκειμένου να μειωθεί η διαθεσιμότητα του φορτίου.

Ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε ότι λείπουν δεκαπέντε άτομα από την 4η Μονάδα του Ατμοηλεκτρικού σταθμού (ΑΗΣ), άλλοι δέκα για να ξεκινήσουν την λειτουργία της 5ης Μονάδας που ετοιμάζεται, ενώ από τα ορυχεία, υποστήριξε, λείπουν εκατό άτομα, προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι Μονάδες και το ορυχείο.

Η κατάληψη της μονάδας θα διαρκέσει έως λίγο μετά τις 10 το πρωί, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Σωματείων, στην οποία επισημαίνεται ότι, «η μη επάνδρωση με το απαιτούμενο προσωπικό προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι διεκδικούν «άμεση κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού σ' όλα τα πόστα του Τομέα Λειτουργίας και της Συντήρησης με μόνιμο τεχνικό προσωπικό ή με την μετακίνηση πιθανού πλεονάζοντος προσωπικού από άλλες Υπηρεσιακές Μονάδες».

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες λόγω και των κλιματολογικών συνθηκών, υπάρχει εντονότατο πρόβλημα με επιβάρυνση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης από την τέφρα που διαχέεται στην ατμόσφαιρα.

Οι κάτοικοι σε Μεγαλόπολη και Θωκνία διαμαρτύρονται γιατί, λόγω της σκόνης, όπως αναφέρουν, δεν μπορούν να αναπνεύσουν και ζητούν να ληφθούν μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού- Πού θα ξεσπάσουν καταιγίδες