ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΤ: Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία για την επέτειο του «λουκέτου» (photos)

ΕΡΤ: Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία για την επέτειο του «λουκέτου» (photos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή πραγματοποιείται αυτή την ώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «λουκέτο» πριν από έναν χρόνο.

Λίγο μετά τις 19:00 διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το ραδιομέγαρο, αλλά και στην κάθοδο της Λ. Μεσογείων, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΕΡΤ OPEN.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο, ωστόσο προς το παρόν τα πράγματα είναι ήρεμα.

Οι διαδηλωτές έχουν ανοίξει πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ το ρεύμα καθόδου της Λ. Μεσογείων είναι κλειστό.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έχουν δώσει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αλλά και αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλαλητήριο το πρωί

Σήμερα (11/6) το πρωί πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας από δημοσιογράφους και άλλους φορείς.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν, μεταξύ άλλων, σχολικοί φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων.

Αρχικά το ραντεβού των συνδικάτων δόθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου οι απολυμένες καθαρίστριες συνεχίζουν τον αγώνα τους για την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης όσον αφορά στην επαναπρόσληψή τους.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ΕΡΤ στο κέντρο

Η συμπλήρωση ενός χρόνου από το «λουκέτο» στην ΕΡΤ συνδυάζεται και με σειρά άλλων εκδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη.

«Η επέτειος αυτής της πρωτοφανούς για ευρωπαϊκή χώρα ενέργειας γίνεται αφορμή για να διατυπώσουν με ηχηρό τρόπο οι δημοσιογράφοι και η κοινωνία την αταλάντευτη πίστη τους στην ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό και το πάγιο αίτημά τους να λειτουργήσει και πάλι η ΕΡΤ. Για τη Βόρεια Ελλάδα, το κλείσιμο της ΕΡΤ3, πέρα από την επαγγελματική εξόντωση μεγάλου μέρους του δημοσιογραφικού δυναμικού, σήμαινε και την ακύρωση του δικαιώματος της περιφέρειας στην ενημέρωση: η υποκατάσταση του άρτιου συνόλου των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ με ένα στοιχειώδες ανταποκριτικό γραφείο του αθηνοκεντρικού σχήματος που σχεδίασε η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο δείγμα περιφρόνησης των τοπικών κοινωνιών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ο νέος πρόεδρος της Ένωσης, Τάσος Φωκιανίδης, χαρακτήρισε «πραξικοπηματική» την ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και να ρίξει «μαύρο» στις ζωές 2.700 οικογενειών, αλλά και στη Δημοκρατία.

«Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει την ποιότητα της Δημοκρατίας που έχουμε. Αποδεικνύει πως αντιλαμβάνεται το αθηνοκεντρικό κράτος την περιφέρεια. Τη φιμώνει.

Η κυβέρνηση άνοιξε ένα βαθύ τραύμα στη Δημοκρατία και στον κορμό της δημοσιογραφίας. Δε βοηθάει πλέον ο διχαστικός λόγος, πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι ενωτικά. Η κυβέρνηση είναι ασυνεπής για τη δημόσια τηλεόραση που υποσχέθηκε, προχωρώντας όλο αυτό το διάστημα σε πενιχρά σχήματα και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης είχε ως επακόλουθο τις παλινδρομήσεις της σχετικά με το δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης. Είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στις όποιες προθέσεις της.

Εμμένουμε στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ3 και είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε την εξυγίανση και τον εξορθολογισμό της. Η κυβέρνηση οφείλει να επαναπροσλάβει το προσωπικό της ΕΡΤ και μετά να συζητήσουμε πως θα εξυγιανθεί ο δημόσιος φορέας ραδιοτηλεόρασης, διότι και το παλιότερο καθεστώς δέχτηκε κριτική. Όμως και αυτό το καθεστώς που επικρίνει η κυβέρνηση και όσοι ήθελαν το "μαύρο" είναι αυτοί που το δημιούργησαν», επισήμανε ο κ. Φωκιανίδης.

Παρόντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ένας χρόνος από τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ (pics+vids)

Ένας χρόνος από το «μαύρο» στην ΕΡΤ- Δείτε την επιστολή των εργαζομένων