ΕΛΛΑΔΑ

Ανυποχώρητες οι καθαρίστριες

Ανυποχώρητες οι καθαρίστριες

-Ένταση στο υπουργείο Οικονομικών

-Παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου επιμένουν στον αγώνα τους και δηλώνουν αποφασισμένες να μην κάνουν πίσω

Οι ανώτατοι δικαστές του Αρείου Πάγου έκαναν τελικά δεκτή την αίτηση του υπουργείου που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επαναπρόσληψή τους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Οιικονομικών, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να απομακρύνουν τις συγκεντρωμένες καθαρίστριες, οι οποίες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, τραυματίστηκε μία από τις καθαρίστριες, η οποία παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Εκατοντάδες πολίτες έχουν σπεύσει να συμπαρασταθούν στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Ανάμεσά τους και πολλοί απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ARAXNH 05

ARAXNH 06

Νωρίτερα, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών και ανέστειλε προσωρινά την υπ. αριθμ. 1584/2014 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέταζε την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο υπουργείο Οικονομικών και στις ΔΟΥ.

ARAXNH 07

Λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ επέστρεψε έξω από το υπουργείο Οικονομικών η τραυματισμένη καθαρίστρια. Δείτε το βίντεο:

Χαρδούβελης: Πρέπει να πρώτα να ενημερωθώ και θα μιλήσω και με τον Κικίλια για τα ΜΑΤ

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών είχε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των απολυμένων καθαριστριών

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, είχε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, από τους Γιώργο Βαρεμένο, Θανάση Πετράκο και Δημήτρη Γελαλή και τις Νάντια Βαλαβάνη και Μαρία Τριανταφύλλου, για το ζήτημα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι βουλευτές ανέφεραν ότι ο υπουργός Οικονομικών επικαλέσθηκε έλλειψη ενημέρωσης για την ουσία της υπόθεσης και ζήτησε λίγο χρόνο για να έχει συνάντηση και με αντιπροσωπεία των καθαριστριών. Οι βουλευτές είπαν στον κ. Χαρδούβελη ότι για ένα ζήτημα για το οποίο απαιτείται πολιτική απόφαση δεν πρέπει να υπάρχει προσφυγή από το υπουργείο στη Δικαιοσύνη.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον υπουργό Οικονομικών και το ζήτημα της «υπεραντίδρασης και δυσανάλογης χρήσης βίας» από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ζήτησαν την απόσυρσή τους. Ο κ. Χαρδούβελης απάντησε ότι θα τηλεφωνήσει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος κατήγγειλε ότι τον κτύπησαν οι άνδρες των ΜΑΤ, παρότι τούς επέδειξε τη βουλευτική ταυτότητά του.

Σημειώνεται, ότι μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, οι απολυμένες καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, όπου και υπήρξε βίαιη απώθησή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:

Άρειος Πάγος: Δεν επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ (vid)

Σάλος με αστυνομικό που χτυπά απολυμένη καθαρίστρια-Διατάχθηκε ΕΔΕ (vid)