Διαφυγόντες δασμοί 1.715.110 ευρώ από φορτίο λαθραίων τσιγάρων

Newsbomb

Στο ποσό του 1.715.110 ευρώ υπολογίζονται οι διαφυγόντες δασμοί για το ελληνικό δημόσιο, από το φορτίο-μαμούθ λαθραίων τσιγάρων που κατέσχεσε το Λιμενικό σε πλοίο ανοικτά της Ζακύνθου.


Συγκεκριμένα, πλωτό σκάφος του Λιμενικού, αξιοποιώντας εναέρια παρατήρηση αεροσκάφους της Ισλανδικής Ακτοφυλακής που επιχειρούσε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών - Θαλάσσια Σύνορα 2014», εντόπισε την Τρίτη ύποπτο πλοίο πέντε ναυτικά μίλια δυτικά των ακτών της Πελοποννήσου, που ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Μετά από συνεχή καταδίωξη και με τη συνδρομή περαιτέρω πλωτών περιπολικών σκαφών, το εν λόγω πλοίο ακινητοποιήθηκε και ομάδα στελεχών του Λιμενικού που επιβιβάστηκε σε αυτό, διαπίστωσε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στα αμπάρια του. Τα πακέτα των λαθραίων τσιγάρων ανέρχονται σε 543.400.

Έπειτα από εντολή του Εισαγγελέα Ζακύνθου, το ύποπτο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα Ζακύνθου, όπου και κατασχέθηκε με το φορτίο λαθραίων τσιγάρων που μετέφερε.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί από τα λαθραία τσιγάρα, σύμφωνα με το Τελωνείο Ζακύνθου, ανέρχονται στο χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου επτακοσίων δεκαπέντε χιλιάδων εκατόν δέκα ευρώ (1.715.110,00 ευρώ).

Το εξαμελές πλήρωμα του πλοίου που εξακολουθεί να κρατείται έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με αστυνομικό που χτυπά απολυμένη καθαρίστρια-Διατάχθηκε ΕΔΕ (vid)

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved