ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Εικόνες ντροπής με… μούχλα στα λουτρά της Ποταμιάς (video)

Ξάνθη: Εικόνες ντροπής με… μούχλα στα λουτρά της Ποταμιάς (video)

Μια πράσινη κρούστα μούχλας αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των πολιτών που επισκέπτονται καθημερινά τα ιαματικά λουτρά της Ποταμιάς, στον Δήμο Αβδήρων Ξάνθης.


Οι ντροπιαστικές εικόνες των λουτρών έρχονται να προστεθούν στην αναρίθμητη λίστα με τα κακώς κείμενα στον εν λόγω Δήμο, ενώ γρατζουνίζουν βάναυσα την προσπάθεια ανάδειξης του χώρου σε τουριστικό θέλγητρο.

Ήταν το 2011 όταν μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού ο τότε δήμαρχος Αβδήρων εγκαινίαζε τη Λουτρόπολη που βρίσκεται στο 18ο χιλιόμετρο της οδού Ξάνθης – Κομοτηνής, και η οποία διαθέτει δύο υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις με πισίνες Ανδρών και Γυναικών. Τα Λουτρά μετά από χρόνια εγκατάλειψης ξεκίνησαν εκ τότε την λειτουργία τους, ενώ πριν από έναν περίπου χρόνο κατέβασαν για λίγο ρολά, ώστε να υλοποιηθούν μια σειρά από εργασίες συντήρησης και μετέπειτα δόθηκαν και πάλι προς χρήση.

Σήμερα η εικόνα που παρουσιάζουν οι δύο χώροι με τις υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις είναι σίγουρα ντροπιαστική, καθώς στην εσωτερική οροφή των δύο κτηρίων, ήτοι στην πισίνα των Ανδρών και στην πισίνα των Γυναικών, έχει κάνει την εμφάνισή της μούχλα η οποία μάλιστα στην περίπτωση του κτηρίου των Γυναικών έχει κυριολεκτικά πνίξει το ταβάνι. Στην πισίνα των Ανδρών η εξάπλωση της μούχλας είναι εμφανώς πιο περιορισμένη συγκριτικά με αυτή των Γυναικών, δεν παύει βέβαια να είναι εμφανής.

Η στοιχειώδης συντήρηση του χώρου και μέριμνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μούχλας είναι δράσεις που θα έπρεπε να έχουν ήδη υλοποιηθεί, καθώς δεν νοείται μια περιοχή που προσδοκά να προσελκύσει επισκέπτες να παρουσιάζει μια τέτοια εικόνα.

Σφήνα από το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των Λουτρών
Την ίδια στιγμή φαίνεται πως το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου επιχειρεί να βγάλει στο σφυρί κομμάτι γης που βρίσκεται μέσα στην περιοχή των Λουτρών, όπως φαίνεται να προκύπτει από τη σχετική λίστα με τα προς εκποίηση ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ στην Ξάνθη. Η εξέλιξη αυτή, εφόσον λάβει σάρκα και οστά, έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς όπως είναι γνωστό ήδη ο Δήμος έχει δρομολογήσει ενέργειες για την εξεύρεση πιθανού επενδυτή ο οποίος και θα μίσθωνε τον χώρο αναλαμβάνοντας τη λειτουργία των ιαματικών λουτρών.

Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες Βούλγαροι επενδυτής που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον βρέθηκαν στα Λουτρά εξετάζοντας το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν επιχειρηματικά εκεί. Όλα αυτά τα σχέδια βέβαια θα βρεθούν στον αέρα εφόσον αποδειχθεί ότι κάτω από συνθήκες που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες, ο χώρος έχει περάσει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως η περιοχή έχει παραχωρηθεί στο Δήμο από τον ΕΟΤ ενώ την υπόθεση προσπαθεί να διαλευκάνει ο Δήμος με τη νομική του υπηρεσία, ώστε να ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι.

Thrakitoday.com

Διαβάστε επίσης: Καθ' οδόν για τη Θάσο το «Στέλιος Φιλιάγκος»