ΕΛΛΑΔΑ

Ταξιτζήδες: «Πάρτε την τρόικα και φύγετε!»

Ταξιτζήδες: «Πάρτε την τρόικα και φύγετε!»

Έξαλλοι με την κυβέρνηση εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί που απειλούν με κινητοποιήσεις διαρκείας και κάθε μορφής. - Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) αξιώνει την παραίτηση της κυβέρνησης.

Νέο μέτωπο ανοίγει για την κυβέρνηση μετά την σκληρή ανακοίνωση του ΣΑΤΑ που κάνει λόγω για ασφυκτική φορολόγηση των ιδιοκτητών ταξί και απειλεί με απεργίες διαρκείας. Πιο συγκεκριμένα οι ταξιτζήδες στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για:

- ασφυκτική φορολόγηση (26% από το πρώτο ευρώ συν την προκαταβολή 55% για την επόμενη χρήση)
- μάστιγα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και η έλλειψη ακόμη και πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασφαλισμένους
- ασυδοσία των τουριστικών παραγόντων που, υπό την ανοχή της κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού, υποκλέπτουν όλο το ποιοτικό έργο των ταξί.

Η κόντρα με την κυβέρνηση αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως σκληρή αφού υπάρχει προηγούμενο... Θυμίζουμε ότι όταν ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε πρωθυπουργός ο πρώτος κλάδος που βρήκε απέναντί του ήταν οι ιδιοκτήτες ταξί με πρόεδρο τον Θύμιο Λυμπερόπουλο που επι σειρά ετών υπήρξε φίλος του πρωθυπουργού. Παρόλα αυτά οι ταξιτζήδες δεν δίστασαν να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα διαρρηνύοντας πλήρως τις σχέσεις τους με την κυβέρνηση.

Εξίσου σκληρή αναμένεται να είναι και η κόντρα που θα φουντώσει στο επόμενο διάστημα.

Ο ΣΑΤΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Μέχρι εδώ, δεν πάει άλλο. Κουραστήκαμε να περιμένουμε την ανάπτυξη. Την καραμέλα αυτή την πιπιλάμε πέντε χρόνια τώρα. Ποιο άρρωστο τεχνοκρατικό μυαλό στοχεύει σε ανάπτυξη με ανύπαρκτο καταναλωτή; Ακόμη και στην περίοδο της Τουρκοκρατίας οι κατακτητές έπαιρναν το μεγαλύτερο μερίδιο της παραγωγής των Ελλήνων, τους άφηναν όμως όσα χρειαζόταν για να ζήσουν. Μας πίνουν το αίμα καθημερινά. Μας οδηγούν στην αυτοκτονία, στην εξαθλίωση, στην φτώχεια. Θέλουν τον Έλληνα αδύναμο και χωρίς ιδιοκτησία. Επαίτη ζωής και εργασίας. Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, κάθε Έλληνας θα είναι υπάλληλος των καρτέλ με μισθούς Πακιστάν. Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έργο τους και θα συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι θα γίνουμε το Πακιστάν της Ευρώπης ή θα βγούμε μπροστά και θα παλέψουμε για τη ζωή μας;».

«Ζητάμε την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, γιατί, όπως όλες οι κυβερνήσεις από το φθινόπωρο του 2009 και μετά, εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με τις υποσχέσεις τους και φάνηκαν ανάξιοι του ιστορικού ρόλου που είχαν» αναφέρουν ακόμη οι αυτοκινητιστές ταξί.

Και καταλήγουν: «Είναι ώρα να φύγετε. Πάρτε μαζί σας την τρόικα κι αφήστε μας να ζήσουμε. Η Ελλάδα που δεν σκύβει το κεφάλι είμαστε εμείς. Είναι ο λαός της. Αυτό το λαό τον ντροπιάσατε, τον ξεφτιλίσατε, τον ισοπεδώσατε. Κι όλα αυτά, γιατί σας πίστεψε. Φτάνει πια. Μέχρι εδώ».

Διαβάστε επίσης:

Έκλεισαν τη Βουλή και διέγραψαν τυχόν ευθύνες για τα υποβρύχια!