ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαι σχιζοφρενής» θα υποστηρίξει στην απολογία του ο σατανιστής

«Είμαι σχιζοφρενής» θα υποστηρίξει στην απολογία του ο σατανιστής

Ενώπιον του 19ου τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί βρίσκεται αυτή την ώρα ο 22χρονος ο οποίος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία άστεγης λίγο πριν το Πάσχα ως "θυσία στο Σατανά".

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί με υπόμνημα 12 σελίδων και στη συνέχεια θα απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή.

Ο συνήγορος του Φαίλος Κρανιδιώτης θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να πιστοποιηθεί η ψυχική νόσος (σχιζοφρένεια) από την οποία ισχυρίζεται ότι πάσχει ο κατηγορούμενος. Μάλιστα θα προσκομιστούν έγγραφα που δείχνουν ότι είχε απαλλαγεί από το στρατό και είχε επιχειρηθεί εγκλεισμός σε ψυχιατρικό κατάστημα το 2011 χωρίς αποτέλεσμα. Ακόμη η υπεράσπιση του κατηγορούμενου θα αναφερθεί στη μακροχρόνια εξάρτηση του από ναρκωτικές ουσίες και θα προσκομιστούν έγγραφα σύμφωνα με τα οποία το 2009 για ένα διάστημα είχε μείνει ανάπηρος εξαιτίας της χρήσης αυτών των ουσιών.

Για τη νύχτα του φόνου θα υποστηρίξει ότι έβλεπε και άκουγε δαίμονες οι οποίοι του ζητούσαν επιτακτικά να σκοτώσει για να γλιτώσει τη ζωή του. Σύμφωνα με το συνήγορο του οι ειδικοί εκτιμούν ότι τόσο εξαιτίας της ηλικίας στην οποία παρουσιάστηκε η ψυχική νόσος (14-15 χρόνων) όσο και ότι έχει οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις συνηγορούν στο ότι είναι σχιζοφρενής.

Στην υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου περιλαμβάνονται και δυο βίαιες πράξεις σε βάρος του πατέρα του.

Την ίδια στιγμή, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη σε έναν φίλο του, στον οποίο είχε αποκαλύψει τη δολοφονία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φίλος του ισχυρίζεται πως δεν είχε πιστέψει τα λεγόμενά του.

Διαβάστε επίσης:

Τι είπε στους αστυνομικούς ο 22χρονος σατανιστής της Γλυφάδας