ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη: Αγόραζαν μέσω Διαδικτύου live βίντεο με βιασμούς ανηλίκων

Φρίκη: Αγόραζαν μέσω Διαδικτύου live βίντεο με βιασμούς ανηλίκων

Πλήρωναν για να βλέπουν βίντεο σε ζωντανή μετάδοση με «πρωταγωνιστές» παιδιά τα οποία έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

-Στην πρωτοφανή υπόθεση εμπλέκονται δύο αστυνομικοί

Μία πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά υπόθεση εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για υπόθεση ζωντανής μετάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατόπιν πληρωμής, στην οποία εμπλέκονται πέντε άτομα και μία εταιρεία. Μάλιστα, μεταξύ των ατόμων που αγόραζαν μέσω Διαδικτύου τα επίμαχα βίντεο με τους βιασμούς παιδιών από τις Φιλιππίνες είναι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ο «συναγερμός» στις ελληνικές Αρχές σήμανε μετά από σχετική ενημέρωση από την Interpol, που αφορούσε στον εντοπισμό έξι χρηστών του Διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε από τις Ελληνικές Αρχές ο ένας από τους χρήστες είναι εταιρεία, η έδρα και τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο και συγκεκριμένα στις οικίες των πέντε ατόμων, ηλικίας 26, 27, 34, 39 και 65 ετών.

Πραγματοποιούσαν πληρωμές μέσω paypal

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εμπλεκόμενοι πραγματοποιούσαν πληρωμές, μέσω λογαριασμού Paypal, με αντίτιμο την παροχή ζωντανής μετάδοσης (live streaming - κακοποιήσεις κατά παραγγελία σε πραγματικό χρόνο) υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τις Φιλιππίνες.

Από την ψηφιακή ανάλυση που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των πέντε εμπλεκόμενων χρηστών εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του έκτου χρήστη ανήκουν σε εταιρεία.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευτικά μέσα και συγκεκριμένα:

  • τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 39χρονου
  • ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σπίτι του 27χρονου
  • ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στο σπίτι του 65χρονου
  • ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σπίτι του 34χρονου και
  • ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στο σπίτι του 26χρονου.

Στις περιπτώσεις του 39χρονου, του 34χρονου και του 26χρονου δράστη ταυτοποιήθηκε η πληρωμή χρηματικού ποσού σε λογαριασμό paypal, τις επίδικες ημεροχρονολογίες και αναμένεται από την Interpol η αποστολή του επίμαχου υλικού κακοποίησης καθώς και τα χρηματικά ποσά, που πιστώθηκαν μέσω της πληρωμής paypal στους δράστες, οι οποίοι είχαν έδρα τις Φιλιππίνες.

Στις περιπτώσεις του 27χρονου και του 65χρονου, οι οποίοι απουσίαζαν από τις κατοικίες τους, η σχετική ταυτοποίηση αναμένεται να προσδιοριστεί από την εξέταση των πειστηρίων που κατασχέθηκαν.

Δύο από τους εμπλεκομένους (26χρονος και 34χρονος) είναι αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής. Συγκεκριμένα, ο ένας υπηρετείσ την Ασφάλεια Αθηνών και ο άλλος στην Τροχαία. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν αρμοδίως, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή ανάλυση.

Διαβάστε επίσης:

Ψάχνουν άλλον έναν τόνο ηρωίνης που έχει κρύψει ο εφοπλιστής