ΕΛΛΑΔΑ

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είπε «όχι» στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είπε «όχι» στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων

Τον κώδωνα κινδύνου για την κοινωνία του σήμερα- που έχει «γκρεμίσει» τα ήθη και τους θεσμούς , προπάντων της οικογένειας- κρούει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, η οποία αντέδρασε εντονότατα με σειρά εκδηλώσεων και συμμετοχή πλήθους πιστών, στην πρόσφατη παρέλαση ομοφυλόφιλων στη Θεσσαλονίκη.

Η αντίδραση τόσο των εκκλησιαστικών οργανώσεων όσο και των ιερωμένων ήταν έντονη. Άπαντες στις τοποθετήσεις τους έκαναν λόγο για την απελευθέρωση ιδεών και την έκφρασή τους μέσα από παρελάσεις και προβολές σε ΜΜΕ, που έχει κάνει την σημερινή κοινωνία να βυθίζεται στο «βούρκο». «Βρισκόμαστε, παγκοσμίως, σε μία εποχή που όλα έχουν καταρρεύσει και η θρησκεία μας απειλείται και διώκεται» ήταν το κεντρικό μήνυμα που εστάλη με μια φωνή προς πάσα κατεύθυνση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και o διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης «τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων διαφημίζονται στο πλαίσιο ενός νεοταξίτικου παιχνιδιού με στόχο την αποδόμηση της κοινωνίας και της συνοχής της».

Ο μοναχός υπενθύμισε πως στη Δύση δύο πράγματα σήμερα προπαγανδίζονται τόσο έντονα, το Ισλάμ και η ομοφυλοφιλία: «Εκεί πρέπει να εστιάσουμε, όχι τόσο στο θεολογικό θέμα. Δεν έχουμε να κάνουμε με μία πρόοδο της κοινωνίας, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Η νέα τάξη πραγμάτων για να πετύχει τους στόχους της, την παγκόσμια κυριαρχία των αγορών, δεν θέλει πρόσωπα, δεν θέλει πολίτες, θέλει ένα ζαλισμένο κοπάδι» τόνισε ο διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «όχι στην προβολή της διαστροφής», «προάσπιση του θεσμού της οικογένειας» κ.α. εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της παρέλασης ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εκεί, βρέθηκαν περί τα 10-15 άτομα που προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της gay κοινότητας.

Επιχείρησαν μάλιστα να εισέλθουν στον χώρο της διαμαρτυρίας για να συζητήσουν με τους αντιδρώντες και να μοιράσουν φυλλάδια, αλλά η αστυνομία δεν τους το επέτρεψε και τελικά αποχώρησαν.

«Μήπως έφθασε η ώρα να «ξυπνήσουμε» από αυτή την «νάρκωση» των θεσμών; Αν χάσουμε την πίστη και τα ήθη μας, πως θα μεγαλώσουμε τα παιδιά του αύριο;» αναρωτήθηκαν ιεράρχες και πιστοί στο κλείσιμο της εκδήλωσης…